Ingen breddeidrettsåpning med det første

Voksne utøvere i breddeidretten innlemmes i trinn 1 av regjeringens gjenåpningsplan fra fredag, men vil fortsatt bare kunne trene utendørs med avstand.

Voll, Havdur og andre klubber og utøvere i breddeidretten, må fortsatt vente på å få starte opp igjen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Kulturminister Abid Raja varslet at en forsiktig gjenåpning for breddeidretten skulle kunngjøres på regjeringens pressekonferanse tirsdag.

Tiltakene i trinn 1 er imidlertid de samme som de som i lang tid har vært gjeldende for breddeidrettsutøvere over 20 år:

«Voksne anbefales ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne drive organisert trening dersom det er mulig å holde god avstand».

Les også

Får unntak – regjeringen åpner for treningskamper

Trinn 1 innføres fra kommende fredag og innebærer altså at voksne i breddeidretten stadig ikke kan trene samlet innendørs eller uten å holde én meters avstand fra hverandre.

I kommuner med strengere tiltak enn de nasjonale reglene, er det de lokale som gjelder.

I trinn 2, som kan bli aktuelt å innføre i løpet av mai, heter det at «voksne ikke bør drive med organisert aktivitet med flere enn 20 personer innendørs og utendørs».

Raja sa til NTB fredag at han ser lyset i tunnelen for breddeidrettsfamilien, selv om de altså må vente en stund til på lettelser.

Les også

Viking fikk nei på Pattynama-søknad

– Det er ingen gruppe i Norge som har ofret mer av hva man har lyst til å gjøre enn breddeidrettsfamilien. De voksne har ikke drevet med aktiviteten sin i snart 13 måneder. De har holdt ut lengst, lidd mest, blødd mest. Nå ser jeg endelig lyset i tunnelen for dere, sa Raja til NTB tidligere tirsdag.

Barn og unge under 20 år kan fortsatt trene og delta på fritidsaktiviteter. De har også unntak fra énmetersregelen. Dette gjelder ikke i kommuner med strengere tiltak enn de nasjonale, slik det for eksempel er i en rekke kommuner i Viken fylke nå.

(NTB)

Publisert: