Enorm rutineforskjell: Mer enn 600 A-landskamper skiller Norge og Østerrike

WIEN/OSLO (VG) 611 A-landskamper skiller Norge og Østerrikes landslagstropp. Det trenger ikke nødvendigvis å bety altfor mye: Østerrikes landslagssjef tror Norges mange debutanter kan skape trøbbel.

TO VETERANER: David Alaba er blant Østerrikes aller største stjerner. Han er også en av dem med flest landskamper (75) Mats Møller Dæhli er på sin side Norges veteran med sine 23.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Den østerrikske landslagstroppen har hele 649 landskamper seg imellom. Det nysammensatte norske nødlandslaget har på sin side 38 A-landskamper å vise til.

– Jeg tror ikke det har noen stor betydning at de ikke har spilt så mange landskamper. De norske spillerne kommer alle fra utenlandske klubber, de har alle en veldig god rolle på klubblagene sine. Vi blir nødt til å spille opp mot vårt beste, men jeg er sikker på at vi kan vinne, sier Østerrikes landslagssjef Franco Foda til VG.

– Vi er forberedt på at mange av de norske spillerne ser dette som en sjanse til å kunne vise seg frem på banen, legger han til.

649 mot 38

Tyskeren leder et østerriksk landslag med massevis av internasjonal erfaring. Midtstopperen Aleksandar Dragovic og tidligere Premier League-spiss Marko Arnautovic har flest landskamper med sine 86.

Deretter følger landslagskaptein Julian Baumgartlinger med 81 og Bayern München-stjernen David Alaba med 75.

Sjekk spillernes erfaring i faktaboksene:

Arnautovic har vært på A-landslaget siden 2008, mens Dragovic og Baumgartlinger fikk sine første minutter i 2009.

Norge har på sin side 13 mulige debutanter i en tropp bestående av 18 mann. Dersom Norge starter slik TV 2 meldte onsdag formiddag blir det med seks debutanter (uthevet) for første gang siden 2001:

(4–4–2) Per Kristian BråtveitJulian Ryerson, Ruben Gabrielsen, Andreas Hanche-Olsen, Jørgen Skjelvik – Ghayas Zahid, Sondre Tronstad, Fredrik Ulvestad, Mats Møller Dæhli – Veton Berisha, Jørgen Strand Larsen.

«Veteranen» Dæhli

Flest på det norske nødlandslaget har Mats Møller Dæhli, men selv om han blir som en veteran å regne i denne landslagstroppen, er han ikke i nærheten av de østerrikske gutta.

Dæhli debuterte i 2013 og står med 23 kamper med det norske flagget på brystet.

Han er en av bare fem spillere på nødlandslaget med A-landskamper for Norge. De fire andre er Jørgen Skjelvik med syv, Veton Berisha med fire, Fredrik Ulvestad med tre og Ghayas Zahid med én.

– Det er en rar situasjon. Jeg er stolt av hvordan gruppen har respondert og hvordan alle har kastet seg rundt. Når Norge ringer, stiller vi opp. Nå sitter vi her. Vi er en fin gjeng. Vi har hatt ett møte som vi har brukt godt. Vi skal gjøre absolutt alt vi kan for å prestere i morgen, sier Møller Dæhli før kampen.

Husker du denne suseren fra Berisha mot Belgia?

– Har studert alle

Det er flere på det norske nødlandslaget som er uskrevne blad – selv for mange i Norge. Østerrikes landslagssjef er imidlertid ikke bekymret.

– Vi har studert alle spillerne intensivt og analysert dem. Vi har blant annet brukt programmer som Wyscout for å kunne se alle spillerne. Dessuten kjenner vi for eksempel Mats Møller Dæhli fra før ettersom han spilte i St. Pauli, sier Foda.

Landslagssjefen Franco Foda har ledet laget i 24 kamper siden han ble ansatt i 2017. Leif Gunnar Smerud, Norges vikarierende landslagssjef, har bred erfaring fra aldersbestemte landslag, men dette blir hans første på den aller største scenen.

Publisert: