Norge slo Frankrike – to seire på to dager

De norske håndballjentene måtte slite for seieren mot Frankrike i andre kamp av Golden League. Kampen endte 29-28.

Nora Mørk og Norge vant mot Frankrike.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Norge - Frankrike 29–28

Norge fulgte med det opp torsdagens seier mot Danmark på best tenkelig måte. Dermed står håndballjentene med to strake seirer og full pott så langt i Golden League.

Veronica Kristiansen slo knallhardt tilbake etter en svak opptreden mot Danmark. Györ-spilleren ble kampens store spiller med sine ni mål.

– Hun ville kanskje litt for mye mot Danmark. I dag var hun mer kjølig, og det passer henne godt å spille mot et sånt lag som Frankrike, sa Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Norges trener var imponert over lørdagens motstander.

– De er gode. Det er et høyt nivå på dette franske laget, og de kommer bare til å bli bedre inn mot EM. Så det var godt å få denne seieren, sa han.

Veronica Kristiansen og Norge vant igjen.

Spenning helt inn

Lørdag sto det 8-5 til Norge etter drøyt ti minutter spill. På et punkt leder de norske jentene med fem mål, men Frankrike jobbet seg inn i kampen og klarte å snu til to måls ledelse da det gjensto fem minutter av første omgang. Den hentet Norge inn igjen innen lagene var gått til pause. Da var stillingen 16-16.

Norge hevet seg etter hvilen. Drøye ti minutter ut i andre omgang ledet Thorir Hergeirssons lag med tre mål. Men det var fortsatt spenning da det gjensto ti minutter av kampen. Da var franskmennene kun ett mål bak.

Keeper Emily Stang Sando sto frem med en matchvinnerredning på stillingen 28-26 med fem minutter igjen å spille. Men franskmennene frisknet til mot slutten. I siste sekund kunne de sikret uavgjort etter at Norge rotet det til, men klarte ikke utnytte gavepakken.

Ny kamp søndag

Norge fortsetter Golden League mot Montenegro søndag. Sistnevnte er også motstander i OL-kvalifiseringen i mars neste år.

I slutten av november samles Norge igjen til kamper, da mot Tyskland, Frankrike og Danmark. Denne turneringen spilles i Bergen.

VM går i perioden 3. til 20. desember, og alle kamper i Norge (sluttspillet inkludert) spilles i Trondheim. Slik det ser ut nå, vil det ikke være åpning for mer enn 200 tilskuere på tribunen per kamp.

To innledningsgrupper og en hovedrundepulje avgjøres i Danmark.

(©NTB)

Publisert: