Marit Bjørgen blir TV 2-ekspert under ski-VM

Langrennsdronningen Marit Bjørgen melder allerede på forhånd at hun sikkert kommer til å bli frustrert under TV-sendingene.

TV-ekspert: Marit Bjørgen skal guide TV 2-seerne gjennom begivenhetene under ski-VM. Her i forbindelse med Ski Tour i 2020. Foto: Stian Lysberg Solum

  • Jens Friberg, VG
Publisert: Publisert:

Tidenes norske kvinnelige langrennsløper blir TV 2s ekspert under VM i Oberstdorf som starter denne uka, skriver kanalen i en pressemelding.

– Det kommer til å være mye engasjement, følelser, meninger, nervøsitet og sikkert også litt frustrasjon fra meg, sier Bjørgen i pressemeldingen.

I «Vinterstudio» på TV 2 hver kveld skal Marit Bjørgen kommentere det som skjer fra VM i Oberstdorf. Sammen med anker Siri Nilminie Avlesen-Østli kommer Bjørgen til å følge VM tett fra sofaen hjemme i Oslo.

– Vi er stolte over å ha tidenes VM-medaljør på laget. Marit Bjørgen har unik innsikt og erfaring, og brenner for skisporten. Det blir fag og følelser i skjønn forening, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Les også

Ungdommen svikter langrenn på TV: – Dramatisk dårlig

40-åringen sier hun går inn i mesterskapet med mange pirrende spørsmål rent sportslig, som om noen kommer til å klare å slå Therese Johaug eller om Erik Valnes klarer å spurte ned Johannes Høsflot Klæbo i sprinten.

– Det har vært et spesielt år. Det har vært mange skirenn hvor vi har manglet noen av de aller beste, men nå stiller alle til start. Nå får vi svaret på om de norske gutta kan utfordre (Aleksandr) Bolsjunov. Det er så mye å glede seg til, sier Bjørgen.

Publisert:
  1. Ski-VM 2021
  2. Vintersport

Mest lest akkurat nå

  1. Mann omkom i arbeidsulykke

  2. Stavanger-barnehager kan gi gebyr når foreldre henter for seint. Nå vil kommunen rydde opp

  3. I dag ble det berømte naustet fjernet - dette er planen nå

  4. Ny Viking-kontrakt for Sebulonsen - lånes trolig ut til Mjøndalen

  5. Hun erstattet det gamle skuret med oransjeri: – Den beste investeringen vi har gjort

  6. Dagens E39 kan bli stengt når ny motorvei åpner