16-åringen har aldri vært på trening med A-laget. Så debuterte han med drømmescoring.

Molde-talentet Mathias Fjørtoft Løvik imponerte mot Hødd. Nå skal han til Spania på landslagssamling.

Publisert: Publisert:

Drømmedebut: 16 år gamle Mathias Fjørtoft Løvik jubler etter 3–1-scoringa mot Hødd lørdag. Foto: Kjell Langmyren

  • Trond Hustad
    Rbnett

Molde – Hødd 3–1

Mathias Fjørtoft Løvik fylte 16 år i desember. Lørdag spilte han sin første kamp for A-laget til Molde, og leverte en godkjent omgang som venstre back.

– Det var veldig spesielt å spille for A-laget her på Aker stadion. Det har jo vært en drøm. Så ble det både scoring og seier. Det kunne ikke blitt bedre, gliste unggutten etterpå.

Fikk beskjed fra treneren

Han satte inn Moldes 3-1-scoring da han banket til fra meget skrå vinkel etter et innlegg som passerte hele målgården til Hødd. Både en forsvarer og Hødd-keeper Ole Alme var etter ballen, men avslutninga var så hard og presis at ballen skrudde elegant inn nede ved den nærmeste stolpen.

– Jeg var kanskje litt heldig, men jeg klarte i hvert fall å presse skuddet ned. Jeg så at keeperen var på vei tilbake til hjørnet, så det var bare å druse til. Jeg traff godt og det var en deilig følelse å se at den gikk i mål, sa unggutten.

Han ga litt av æren for scoringa til trener Erling Moe.

– Erling ropte fra sidelinja og jeg fikk høre at jeg måtte bli med opp da angrepet kom på motsatt side. Derfor var jeg på rett plass, smilte Løvik.

Mathias Fjørtoft Løvik gratuleres av Tobias Svendsen, Martin Ellingsen, Henrik Jenset, Vegard Forren og Eirik Ulland Andersen. Foto: Kjell Langmyren

Har aldri trent med A-laget

Han ante ingenting om debuten da han var på trening med Moldes andrelag fredag.

– Plutselig ble jeg tatt av treninga og fikk beskjed om at jeg skulle være med i troppen mot Hødd. Jeg har aldri vært på en trening med A-laget, og plutselig fikk jeg spille her. Det er stort, sier han.

I fjor spilte Løvik elleve kamper på fem samlinger med G16-landslaget i Norge, Danmark, England, Romania og Polen. Neste uke reiser han til Spania på sin første landslagssamling med G17-landslaget.

– Det er Gunnar Halle og Geir Frigård som er trenere, så det er et veldig bra team, sier Løvik om de to tidligere landslagsspillerne og utenlandsproffene.

Leke James scoret Moldes første mål mot Hødd. Foto: Kjell Langmyren

EM-kvalifisering med G17-landslaget

I La Manga skal Norge spille turnering mot Kroatia (6/2), Polen (8/2) og Georgia (10/2). I mars skal laget til Ungarn og spille avgjørende EM-kvalifisering. Motstandere er Frankrike, Sverige og Ungarn. Mesterskapet spilles i Estland i mai-juni.

– Målet mitt nå er å beholde plassen på G17-landsalget. Og få trene med A-laget til Molde, sier Løvik.

Erling Moe var naturligvis godt fornøyd med prestasjonen til Molde-troppens yngste spiller lørdag.

– Nå har han debutert, og det gjorde han på akkurat den måten jeg vil at unge spillere skal debutere. Mathias tør å prøve, han vil ha ballen, han ønsker å bidra. Nå har han sjekket ut nivået, og det er viktig å oppleve i denne alderen. Så håper jeg dette får en positiv innvirkning på utviklinga videre. VI skal ta dette rolig framover, han er en ung gutt som skal få tid til å ta de stegene han skal ta.

– Hva sier du om scoringa, den er godt teknisk utført fra en vanskelig posisjon?

– Ja. Det jeg kan si, er at Mathias løste dette helt annerledes enn faren ville gjort for 25 år siden, ler Erling Moe, som var lagkamerat med Træffs habile høyreback Raymond Løvik på 90-tallet.

– Han fikk beskjed om å gå og fullførte løpet. Det liker jeg, og derfor fikk han muligheten til å score. Alt i alt var dette en fin åpning for en fremadstormende Molde-gutt. Det er viktig at han tør å slippe seg løs, for da kommer tryggheten fortere, sier Moe.

Magnus Eikrem scoret Moldes andre mål mot Hødd. Foto: Kjell Langmyren

James og Eikrem scoret

Ellers la han ikke spesielt stor vekt på å analysere årets første treningskamp der Molde hadde gode og mindre gode perioder mot et Hødd-lag som bet godt fra seg med aggressivt press og kontringer i første omgang.

– Mange fikk mye spilletid, og i perioder synes jeg vi gjorde mye av det vi skal gjøre med ballen. Så blir det litt typisk i sånne kamper at vi brenner for mange sjanser. Vi burde scoret mange flere mål, fastslo Erling Moe.

Molde stilte følgende lag mot Hødd: Andreas Linde – Kristoffer Haraldseid, Martin Bjørnbak, Martin Roseth, Kristoffer Haugen, Tobias Svendsen, Eirik Hestad, Magnus Eikrem, Tobias Christensen, Mattias Moström, Leke James. Erling Moe brukte også ni innbyttere: Alex Craninx, Martin Ellingsen, Vegard Forren, Erling Knudtzon, Fredrik Aursnes, Eirik Ulland Andersen, William Røsok, Henrik Frisvold Jenset og Mathias Fjørtoft Løvik.

Leke James og Magnus Eikrem satte inn de to første scoringene, mens Robin Schroot var Hødds målscorer.

Lørdag 8. februar skal MFK møte Kristiansund i treningskamp. Også det oppgjøret vises direkte på Rbnett.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Oppfordrer til Halloween-feiring for de minste barna

  2. Sykefraværet gikk ned, men ikke nok. Nå får de en sjanse til

  3. Silje fikk topp­karakterer og er ingeniør. Nå jobber hun i kles­butikk

  4. To nye smittetilfeller i Sandnes onsdag

  5. Gutt påkjørt på Bryne

  6. Klar melding til egen minister: Grav ut Domkirken!

  1. Molde FK