Formel 1-stjernen kom ikke først i mål, men vant likevel: – Svært farlig!

Lewis Hamilton tok en omstridt seier i VM-runden i formel 1 i Canada søndag.

Lewis Hamilton ble utropt til vinner i Montreal søndag selv om han ikke kom først i mål. Sebastian Vettel (t.v.) var ikke særlig fornøyd.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Hamilton sørget for at Mercedes tok sesongens syvende seier. Hamilton har stått bak fem av disse. Den femdobbelte verdensmesteren har tatt totalt 78 seirer i karrieren. Søndagens seier var hans syvende i Montreal. Det er like mange Michael Schumacher har, og ingen har flere på denne banen enn disse to.

Sebastian Vettel startet i beste startspor og krysset også mållinjen først med Hamilton like bak. Grunnen til at tyskeren ikke vant, var at han ble ilagt fem sekunders tidsstraff på grunn av en farlig manøver med 20 runder igjen. Vettel ledet, men følte presset og Hamilton nærmet seg bakfra.

  • SETT DENNE? Slik ser det ut når Sander (19) på sekunder går fra 0–100 kilometer i timen

Vettel måtte som snarest innom gresset, men kom tilbake på banen igjen rett foran Hamilton. Engelskmannen var svært nær ved på krasje i veggen etter hendelsen. Det mente dommeren var en farlig manøver, og derfor kom tidsstraffen.

Vettel var langt fra enig i tidsstraffen.

– Hvor i helvete mener de at jeg skulle ha kjørt? Det var gress under hjulene mine. Dommerne stjeler denne seieren fra oss, ropte Vettel ut over radiosambandet da han fikk høre om tidsstraffen.

– Svært farlig! kommenterte Hamilton over sitt samband.

Men flertallet var av en annen oppfatning og mente at denne siste hendelsen bare var en i rekken av feil Vettel har gjort den siste tiden.

Etter målgang fjernet Vettel flagget som viste 1.-plass foran Hamiltons bil og erstattet det flagget som det sto 2.-plass på.

Vettels lagkamerat i Ferrari, Charles Leclercc, kjørte inn til 3.-plass.

Ifølge flere medier, deriblant BBC, kommer Ferrari til å anke Vettels tidsstraff.

– Vi er ikke fornøyde. Slik vi ser det, kunne han (Vettel) ikke ha gjort noe annerledes. Han var heldig som i det hele tatt greide å holde seg på banen, sa Ferrari-sjef Mattia Binotto.

Publisert:
  1. Formel 1
  2. Lewis Hamilton

Mest lest akkurat nå

  1. De åpnet nytt hotell, så kom koronaen. Nå dobler de igjen

  2. Smittekarantene erstattes med daglig testing

  3. Hund falt ned i dypt hull på Våland

  4. – Gjester tar med seg piknikkurv og blir hele dagen

  5. Vurderer kabelferje i stedet for bru til Vassøy

  6. Kravet om innreisekarantene avvikles