Svenskenes lønn: De har bare tjent én prosent av Sundbys premiepott

Ingen har vært i nærheten av Martin Johnsrud Sundby i langrennsløypa denne sesongen. Det samme gjelder i inntjente premiepenger.

Martin Johnsrud Sundby har håvet inn pengepremier denne sesongen. Det står i sterk kontrast til det svenskene Teodor Peterson, Calle Halfvarsson og Johan Edin har levert.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

For Martin Johnsrud Sundby har denne sesongen vært som et eventyr å regne.

Han leder verdenscupen soleklart, etter å blant annet ha vunnet Tour de Ski sammenlagt i januar. I helga vant han også den tradisjonelle femmila i Holmenkollen for første gang.

Det gir utslag på lommeboka. Tall som FIS presenterte i dag viser at Johnsrud Sundby har kjørt inn 243500 sveitserfranc i premiepenger denne sesong. Omregnet til dagens kurs blir det over 2,1 millioner kroner.

Les også

Sundbys vanvittige maktdemonstrasjon: - Nesten rørende. Helt sprøtt

Italiener nærmest

Det er vel ingen overraskelse at det er nordmennene som dominerer lista. Finn Haagen Krogh er nærmest Sundby, med i underkant av 800.000 innkjørte kroner, mens Petter Northug er på tredjeplass med sine 650.000 kroner.

Den utenlandske herren med størst inntekt fra premiepenger så langt er italieneren Federico Pellegrino, som har tjent i underkant av en halv million.

Les også

Derfor er Granåsen ett steg nærmere VM

Calle Halfvarsson har hatt en marerittsesong.

For våre svenske naboer er derimot ikke listen veldig lystig lesning. På FIS' liste står tre svensker oppført med premiepenger. Til sammen har disse tre kjørt inn skarve 26.000 norske kroner. Mesteparten av den summen står sprinteren Teodor Peterson for, med sine 22.000 kroner i premiepenger.

Johaug suveren

De to andre svenskene er Calle Halfvarsson og Johan Edin. Førstnevnte har sammen med svenskenes store stjerne Marcus Hellner slitt med sykdom og skader gjennom store deler av sesongen, noe som er forklaringen på svenskenes lave tall. Halfvarsson har tjent cirka 2200 kroner i premiepenger så langt denne sesongen.

Les også

Johaug kjemper for å endre Kollen-tremila

I EGEN KLASSE: Slik så søndagens tremil ut i noen få minutter, før Therese Johaug sa takk for seg og gikk fra de andre.

På damesiden er det dog lystigere tall for söta bror. Stina Nilsson, Charlotte Kalla og Ida Ingemarsdotter er alle inne på topp ti, men kan naturligvis ikke måle seg med de tre jentene Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.Skidronninga Johaug har i likhet med Sundby dratt inn i overkant av 2,1 millioner norske kroner denne sesongen. Flugstad Østberg står oppført med 1,3 millioner, mens Heidi Weng har dratt inn rundt 800.000. Torsdag ettermiddag er det sprint for både damer og menn i Stockholms gater. Finalene kan du følge her fra 14.45.

Publisert: