Weng om Johaugs enorme fart: - Kjipt for oss normale mennesker

Therese Johaug kommer stadig nærmere Marit Bjørgens fantastiske rekord.

Heidi Weng (til venstre) har funnet tilbake til godformen, men det holdt likevel ikke til å følge Therese Johaug helt til mål.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

FALUN/OSLO (aftenposten.no): Therese Johaug tok sin andre Falun-seier denne helgen da hun nok en gang utklasset resten av verdenseliten.

Hun har nå 14 seire i verdenscupen denne sesongen, og er bare tre bak Marit Bjørgens fantastiske oppvisning 2011/12-sesongen.

Det er like mange som bestenoteringen til Bente Skari, løperen som Therese Johaug så opp til som liten.

— Jeg skjønte at jeg er i veldig god form for tiden. Og betsemte meg for å kjøre på fra start og gå mitt eget løp. Jeg gikk vel egentlig først fra start til mål. Jeg prøvde å gå jevnt og hardt, jeg visste at jeg kom til å kvitte meg med løpere, og det gjorde de jo. Weng hang som et slips bak ryggen på meg lenge, men jeg fikk heldigvis en liten luke til henne på toppen av Mördarbacken, og jeg klarte å holde unna på slutten, sa Johaug etter løpet.

Det vil seg ikke for svenskene:

Les også

Sint Kalla tok et oppgjør med trenerens uttalelser

Weng lover: Skal prøve å jekke henne ned

Heidi Weng hang nemlig lenge på i det 10 kilometer lange fristilrennet, men mot slutten av den knalltøffe bakken på andre og siste runde måtte hun slippe.

Johaug seilet i fra, og fikken luke hun tviholdt på til mål.

— Det som er kjipt for oss normale mennesker er at Therese går ut fra start på en fellesstart som om det var en sprint. Og det passer egentlig løpsopplegget mitt dårlig. Jeg måtte bare bite tenna sammen og holde følge så lenge som mulig, sa Weng etter løpet.

Hun var ikke fornøyd etter tremila i Holmenkollen forrige helg, og sto over sprinten i midtuka i Stockholm.

Det ser ut til å ha gjort susen, for på tikilometeren søndag virket hun å være i kjempeslag igjen. Nå lanserer hun ideen om å jekke Johaug en smule ned, men innser selv at det kan bli en vrien oppgave.

— Jeg tror det blir veldig vanskelig. Men jeg skulle gjerne hatt en 10 kilometer klassisk individuell start i Lahti, og ikke en fellesstart, fordi jeg liker å gå litt roligeere i starten og heller slå til mot slutten, sier hun om kommende helgs renn.

- Mulig å slå meg, mener Johaug

Det blir uansett en krevende oppgave, for Johaug selv sier at hun trolig aldri har vært i bedre form enn hun er nå.

— Jeg går fort på tremil, jeg går fort på fem-kilometer, jeg går fort på 10 kilometer fellesstart skøyting, nå føler jeg at jeg klarer å beherske ganske mange typer distanser uansett stilart. Nå mangler jeg kun sprinten.

- Helt ærlig: Er det mulig å slå deg nå?

Charlotte Kalla hadde nok en tung dag i skiløypen, og etter løpet tok hun også et oppgjør med en uttalse fra egen trener.

— Ja, alt er mulig. Men det er klart at i den formen jeg var i forrige helg, og som jeg er i nå i helga, så er dte ingen som har klart det. Men det er mye som kan skje til Lahti neste helg. Det snur fort. Det er mulig å slå meg fra nå og ut sesongen. Folk kan komme i bedre form, jeg kan komme i dårligere form.

Tungt for Østberg

Weng var til slutt 8,8 sekunder fra sin andre verdenscupseier søndag. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer tre, foran amerikanske Jessica Diggins og den svenske oppturen Maria Rydqvist på femte.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer ni, og tapte dermed mange poeng til Joghaug i verdenscupen sammenlagt.

Les også

Johnsrud Sundby sprakk på slutten - ingen norske på pallen

Hard åpning

Nok en gang åpnet Johaug knallhardt fra start, feltet sprakk opp allerede etter tre minutter.

Det ble tidlig klart at det bare var Diggins som kunne utfordre den norske kvartetten Johaug, Weng, Østberg og Jacobsen.

Ut på den andre runden ble det klart at det var en duell mellom Johaug og Weng, men Weng klarte aldri å tette luken slik at det ble en duell inne på stadion.

— Det var et umenneskelig tempo i starten, sa Ragnhild Haga som kom på sjetteplass.

Les også

Nå jakter Johaug legendarisk Bjørgen-rekord

Les også

Uhrenholdt Jacobsen på gråten etter kollisjon med svensk løper

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen:

Publisert: