Superstjernen byttet klubb for å vinne sin første tittel. I natt ble drømmen til virkelighet.

Basketballaget Golden State Warriors tok revansje etter fjorårets NBA-finaletap mot Cleveland Cavaliers og vant 129-120 i den femte kampen.

Kevin Durant er den store stjernen og ble MVP i finalen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Dermed endte det 4-1 i best av sju-serien. Golden State tok NBA-tittelen for andre gang på tre år.

I sin første sesong for Golden State scoret Kevin Durant 39 poeng. I tillegg leverte Stephen Curry en strålende kamp med 34 poeng.

Det var Durants første tittel i karrieren. Han forlot Oklahoma i juli for å slutte seg til Warriors i håpet om å fylle opp premieskapet.

– Jeg klarte ikke sove på to dager før denne kampen. Jeg var nervøs. Jeg var rastløs. Jeg ville bare ta ut alt her, sa Durant etter den avgjørende finalen.

Golden State Warriors' Klay Thompson (f.v), Stephen Curry og Kevin Durant feirer med trofeet etter den avgjørende sluttspillfinalekampen mandag.

Durant ble MVP

– Vi kjempet, men vi klarte det. Vi er mestere, og vi feirer på hjemmebane, fortsatte han.

Durant, som ble kåret til finaleseriens mest verdifulle spiller, ble også den første spilleren til å lage mer enn 30 poeng i fem kamper på rad i finaleserien siden Shaquille O'Neal i 2000.

Golden State endte sluttspillet med 16 seirer og ett tap. Det var ny rekord i sluttspillet i NBA-historien.

– Disse gutta er så begavede, forpliktet til hverandre og uselviske. Det er en kombinasjon av talent og deres uegoistiske natur, sa Warriors-trener Steve Kerr.

LeBron James og Kevin Durant i aksjon i den femte finalekampen.

James mest poengfarlig

Clevelands LeBron James tok flest poeng av alle i denne kampen: 41.

Lagene møttes i finalen for tredje året på rad. I fjor vant LeBron James og Cleveland 4-3 etter først å ha ligget under 1-3 i finaleserien.

– Vi har lært av alt vi har vært gjennom for å bringe det (trofeet) tilbake hvor det hører hjemme. Jeg er bare stolt over å være en del av noe spesielt og vil gjenta det, sa Stephen Curry.

– Dette er en flott gruppe med spillere, et herlig sted og gode fans. Jeg kan ikke vente med å feire med lagkameratene mine, avsluttet Durant.

Publisert: