Nadal nådde milepæl da han gikk videre i Roland Garros

Ni ganger Roland-Garros-vinner Rafael Nadal ble torsdag en del av en eksklusiv klubb, da han ble den åttende mannen som har vunnet 200 Grand Slam-kamper.

Rafael Nadal beseiret Facundo Bagnis i Roland-Garros torsdag. Det var hans 200. seier i Grand Slam-turneringer. Foto: Pascal Rossignol, Reuters / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Spanjolen slo Facundo Bagnis og tok steget inn blant de siste 32 i grusturneringen i Paris. 29-åringen vant 6-3, 6-0 og 6-3 og møter enten Marcel Granollers eller Nicolas Mahut i neste runde i Frankrike.

— Det har vært et bedre år enn i fjor. Jeg har spilt godt mot noen av de beste spillerne i verden, sier Nadal.

— Jeg ville være konkurransedyktig i Roland-Garros igjen, siden denne turneringen betyr mye for meg.

Roger Federer, som står over French Open i år, topper listen i antall Grand Slam-seirer med sine 302.

Les også

Tittelforsvareren slet seg videre i Roland Garros

Les også

Kraftig regnvær ødela åpningsdagen i Roland-Garros

Novak Djokovic tok sin 50. seier i Roland-Garros da han slo Steve Darcis i 2. runde torsdag. Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters / NTB scanpix

50 for DjokovicVerdenseneren og toppseedede Novak Djokovic tok seg også greit til 3. runde. I 2. runde slo han den belgiske veteranen Steve Darcis 7-5, 6-3, 6-4. Det var serberens seier nummer 50 i Roland-Garros. Han er den sjuende spilleren med så mange seirer i turneringen.

Turneringen er den eneste Djokovic ennå ikke har vunnet. Hvis han gjør det, blir han den åttende spilleren i historien som har vunnet alle fire Grand Slam-turneringene i løpet av karrieren.

I Paris er det blitt tap for ham i tre av de siste fire finalene i turneringen.

— Darcis er en sterk spiller. Jeg var heldig som vant i tre strake sett, sa Djokovic.

I neste kamp skal han opp mot den slovenskfødte briten Aljaz Bedene, som slo spanjolen Pablo Carreno med sifrene 7-6, 6-3, 4-6, 5-7, 6-2.

Serena Williams virker så langt ustoppelig i Roland-Garros. Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters / NTB scanpix

Lett for SerenaI kvinneklassen tok den toppseedede tittelforsvareren Serena Williams seg enkelt videre til 3. runde med 6-2, 6-1 over brasilianske Teliana Pereira i en kamp som varte 66 minutter.

— Jeg spilte veldig godt, og jeg er glad for å ha vunnet, sa hun i en kort kommentar før storesøster Venus skulle på banen for å møte Louisa Chirico.

— Hun blir nervøs om jeg ser henne spille, så jeg tror det er best jeg går i garderoben, sa Serena.

Den 34-årige amerikaneren prøver å ta sin 22. singletittel i Grand Slam-turneringer. Om hun greier det, tangerer hun rekorden til Steffi Graf.

I fjor måtte hun spille tre sett i fem av de sju kampene på vei mot tittelen. I år har hun ennå ikke avgitt sett. (©NTB)

Publisert: