Ingen dopingreaksjon mot russisk VM-helt

Spanias antidopingbyrå opplyste torsdag at granskingen av dopingmistanker mot den russiske fotballstjernen Denis Tsjerysjev er avsluttet uten sanksjoner.

Denis Tsjerysjev i aksjon for Russland under fotball-VM. Spanias antidopingbyrå bekrefter at en gransking av dopingmistanke mot russeren er avsluttet etter at det ikke ble funnet beviser mot ham. Foto: Rebecca Blackwell, AP / NTB scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Spanske medier meldte tidligere i uken om mistanken, som skal stamme fra et intervju hans far ga til en russisk publikasjon i fjor sommer. Dmitrij Tsjerysjev sa angivelig at sønnen fikk veksthormoner da han spilte for Villarreal.

Torsdag delte Denis Tsjerysjev på Twitter et brev fra Spanias antidopingbyrå som gjør det klart at «en gransking ble utført og avsluttet da det ikke ble funnet noen indikasjon på irregulær atferd».

En talsmann for antidopingbyrået bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at brevet er ekte.

Tsjerysjev var en av Russlands viktigste spillere under VM på hjemmebane i sommer. Han scoret fire mål på fem kamper på lagets vei til kvartfinale. Han har bedyret sin uskyld, og faren har hevdet at han ble feilsitert.

Tsjerysjev spiller denne sesongen for Valencia på en sesonglang leieavtale fra Villarreal.

(©NTB)

Publisert:
  1. Russlands herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Eid-feiring: – I dag er det forbudt å faste

  2. 15-åring knuste rekorden til Jakob Ingebrigtsen

  3. – Enorm risiko

  4. Bil med falske skilter stakk av fra politiet

  5. Tidligere Viking-spiller ble cupmester i Danmark

  6. Selger fritidseiendom for 40 millioner kroner