Spanske myndigheter bekrefter: - Vi etterforsker Cristiano Ronaldo

Sier lekket skatte-informasjon stemmer overens med deres opplysninger.

Cristiano Ronaldo er i trøbbel med spanske skattemyndigheter.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Fredag kveld publiserte ti samarbeidsaviser den første delen av en stor avsløring om skattejuks i fotballverden. Først ute var kanskje verdens beste fotballspiller, Cristiano Ronaldo.

Opplysningene som avissamarbeid har fått, tyder på at superstjernen skal ha gjemt bort opp mot 1,4 milliarder kroner i skatteparadiset De britiske jomfruøyene, og på bankkontoer i Sveits.

Les også

Tysk storavis: Ronaldo skal ha gjemt unna 1,4 milliarder i skatteparadiser

– Ronaldo etterforskes

Lørdag bekrefter spanske skattemyndigheter at de etterforsker Real Madrid-spilleren.

– Den informasjonen som spanske skattemyndigheter sitter på, passer godt overens med artiklene som ble publisert i går. Vi etterforsker saken. Han blir etterforsket på akkurat samme måte som andre spanjoler, for å sikre oss at alle betaler det de skal, sier talsmann for finansmyndighetene i Spania, José Enrique Fernandez de Moya, ifølge Sport.es.

Les også

Ødegaard skal ha avvist å benytte seg av skatteunndragelsene

Cristiano Ronaldo skal mellom 2009 og 2014 ha unndratt 75 millioner euro (ca. 700 millioner kroner) gjennom postboksselskapet Tollin, som var registrert i skatteparadiset De britiske jomfruøyene.

Manchester United-manager José Mourinho dras også inn i saken. Gjennom Mendes, som har vært en av fotballens superagenter de siste årene, skal portugiseren ha skjult 12 millioner euro i en sveitsisk bankkonto eid av et selskap på De britiske jomfruøyene, skriver AFP.

Avissamarbeidet hevder at Jose Mourinho har skjult 110 millioner kroner i Sveits.
Les også

Barcelona har kniven på strupen før El Clasico

18,6 millioner dokumenter

Arsenal-spiller Mesut Özil og Falcao er også nevnt som en del av avsløringene.

Det er varslet flere store avsløringer om juks i fotballen etter at den tyske avisen Der Spiegel har fått tilgang på 18,6 millioner kontrakter, regneark, fakturaer og mail som skal avsløre den skitne baksiden i fotballen.

Publisert: