Tjærnås: Her er VMs drømmelag

Vår ekspert Lars Tjærnås har tatt ut sitt drømmelag fra VM så langt. Én av dem er en tidligere Vålerenga-spiller.

 • Lars Tjærnås
  Fotballekspert
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Dette mesterskapet har vært overraskelsenes VM. Det speiler også laget jeg har tatt ut etter gruppespillet. Det er satt opp i et 3-4-3 system, og er trolig for offensivt og ubalansert til å fungere optimalt i praksis. Det hadde uansett gitt oss topp underholdning.

Keeper: Guillermo Ochoa, Mexico.

Guillermo Ochoa

Keeperen uten klubb har vært feilfri så langt, og ble direkte avgjørende mot Brasil. En skuddstopper av ypperste format, som har sin store styrke i reaksjoner og reflekser. Samtidig er han god med bena og modig i feltet.

Høyre stopper: Serge Aurier, Elfenbenskysten

Serge Aurier

Er egentlig omskolert til høyre back, og flyttes inn her. Har vært strålende offensivt, men har samtidig vært ryddig i forsvarsjobben. Stor løpskraft kombinert med utsøkt ballbehandling gjør at han ofte er et steg foran motstanderne.

Sentral stopper: Giancarlo Gonzalez, Costa Rica.

szcf45ce.jpg

Den Giancarlo Gonzalez?! Ja, han som var i Vålerenga og forsvant i vinter uten å ha imponert noen. Her har han mesterlig styrt overraskelseslagets bakre ledd, og redusert Edinson Cavani og Mario Balotelli til middelmådigheter.

Venstre stopper: Daley Blind, Nederland

Daley Blind

Mange trodde de oransjes bakre ledd skulle være svakt. De har svart med å framstå solide og godt organiserte. Aller best har Blind vært, med sitt overblikk og evne til å greie seg en mot en. Har dessuten et meget presist venstreben.

Høyre indreløper: Marcelo Diaz, Chile

Marcelo Diaz

Konkurrerer om plassen med et par av sine landsmenn. Diaz er uoppslitelig, og løper mer og raskere enn stort sett alle andre i hver kamp. Samtidig evner han å være rolig og konstruktiv med ballen i bena. Lagspiller og grovjobber.

Sentral midtbane: James Rodriguez, Colombia.

James Rodriguez

Omskolert fra kantspiller inn sentralt. Er en offensiv «ubåt» som forsvinner under radaren før han dukker opp der det er riktig å befinne seg. Truer motstanderen kontinuerlig med enten særdeles følsomme pasninger eller skudd.

Venstre indreløper: Blaise Matuidi, Frankrike

Blaise Matuidi

Kalles for «mannen med fire lunger». Det er til å forstå når vi ser den lille teknisk begavede midtbanespilleren løpe fra dødlinje til dødlinje i 90 minutter samtidig som han til enhver tid har kontroll med det aller viktigste--ballen.

Offensiv midtbane: Lionel Messi, Argentina

Lionel Messi

Mange mener han har vært middels, men middels Messi er mer enn mektig. Har avgjort alle tre kampene til Argentina med kombinasjonen av rytmikk, balanse og ballkontroll som han er alene om å ha i fotballverden.

Venstre ving: Neymar, Brasil

Neymar

Så langt i VM har Brasil vært et lag med ti ganske gode fotballspillere, pluss Neymar. I perioder har han vært vertslandets eneste offensive trussel. En balansekunstner med ball i bena, og en effektiv artist.

Høyre ving: Arjen Robben, Nederland

Arjen Robben

Alle motstandere vet nesten nøyaktig hva Robben kommer til å gjøre. Ingen greier å stoppe han. Årsaken er ganske enkelt at han er litt for rask i bena og alt for rask i hodet for de aller fleste som forsøker.

Midtspiss: Thomas Mueller, Tyskland

Thomas Mueller

Har gått under betegnelsen «falsk 9-er», fordi han er en blanding av ren spiss og offensiv midtbanespiller. Dette utnytter han til å bevege seg over store områder for å skape rom til medspillerne. Men inne i 16 meteren er han en særdeles «ekte 9-er».Skulle dette laget mot formodning slite gjør vi det som ofte har blitt gjort i VM så langt, setter inn innbyttere som avgjør. Karim Benzema og Enner Valencia kan komme fra benken og snu kampen.

Hva er ditt drømmelag så langt fra VM? Send inn under her!

Publisert:
 1. Sportsblogger
 2. Fotball-VM

Mest lest akkurat nå

 1. Korvetten AS begjært konkurs

 2. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

 3. Fikk sparken i Dalane Kraft etter at han varslet NVE om et sikkerhetsproblem

 4. Klar oppfordring fra de voksne: Ta russetiden tilbake!

 5. Han mener livet blir bedre med lavere forbruk. Stadig flere tenker sånn

 6. Avviser at kroppsbyggere er mer skeptiske til vaksinen: – Det er heller motsatt