Spillerbørsen etter Sverige-Norge: «De svenske stopperne så skremte ut»

Slik vurderer Lars Tjærnås spillernes innsats

Publisert: Publisert:

Norge tok ledelsen, men Sverige slo tilbake. Det kan koste nordmennene dyrt i jakten på en EM-billett. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Sverige – Norge 1-1

Rune Jarstein 7

Var rolig med ballen i bena på tilbakespill og igangsettinger. Våken og modig da han måtte i aksjon på et par farlige innlegg. Var modig, og plukket ned en del innlegg som var enkle, men som likevel gir trygghet når en som keeper opptrer så offensivt.

Omar Elabdellaoui 5

Kombinerte godt med Ødegaard foran seg da han slo et godt innlegg mot King. Defensivt fikk han problemer da han støtet inn i banen samtidig som det var trussel på utsiden av seg. Virket usikker et par ganger da han kunne klarert.

Rune Almenning Jarstein, Joshua King, Markus Henriksen, Sander Berge, Tore Reginiussen, Haitam Aleesami, Ole Kristian Selnæs, Martin Ødegaard, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit og Stefan Johansen (kaptein). Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Les også

Norges håp om direkte EM-plass i tynn tråd etter å ha gitt fra seg nok en ledelse

Les også

EM-kvaliken direkte: «Norges vei til EM ble plutselig forferdelig kronglete, bratt og glatt»

EM-kvalifisering, gruppe F
KSUTMål forMål motPoeng
Spania660017-318
Sverige632113-811
Romania631213-710
Norge623111-89
Malta61052-133
Færøyene60063-200

Tore Reginiussen 5

Kom inn, og var sentral på dødballer begge veier. Siktepunkt på offensiv dødball. Stort sett duellsterk på de defensive, men slapp Alexander Isak på en heading som var nær å gi 1–0. Ble snurret rundt med av samme Isak langs bakken et par ganger. Spilte seg opp etter pause.

Håvard Nordtveit 6

Kom til et veldig skummelt innlegg etter en norsk dødball. Var påskrudd på et par tidlige svenske innlegg langs bakken. Igjen effektiv da han slo et par crosspasninger tidlig i angrepene. Sterk i lufta, og vant det meste mot Quaison i den delen.

Haitam Aleesami 5

Åpnet med et godt innlegg. Havnet ofte i undertall fordi Selnæs lå ganske smalt defensivt foran han. Klarte seg godt en mot en, og var klok til å velge de riktige anledningene til å avansere frem bredt i banen. Havnet på mellomdistanse før innlegget som ga 1–1.

Joshua King, Martin Ødegaard og Sander Berge feirer 1–0-ledelsen. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Martin Ødegaard 6

Var flyttet på i posisjon rett bak King. Kom dypt ned og hentet ballen i starten. Slo flere dødballer som var for lave. Var smart da han med en silkemyk berøring sendte ballen videre før 1–0. Flyttet ut til høyre etter pause. En lekker gjennombruddspasning, og evne til å holde på ball i perioder da det var viktig.

Markus Henriksen 4

Inn fra start som indreløper. Har ikke spilt på klubblaget på flere måneder, og det var synlig noen ganger da han havnet i tidsnød med ballen i bena. Vant noen utspill i lufta. Pådro seg gult kort da han stoppet en svensk kontring før pause. Ut med skade kort etter pause

Ole Selnæs 5

Startet i en litt uvant rolle, som ytterste spiller av fire på midtbanen. Var flink til å samle baller i returrommet etter dødballer. Følsom venstrefot, som han brukte til et par gode innlegg og et par brukbare vendinger av spillet.

Fotballekspert Lars Tjærnås. Foto: Borgen Ørn E

Sander Berge 7

Havnet på etterskudd, og ga bort et farlig frispark tidlig. Men var mektig i lange perioder som stabilisator og organisator dypt på midtbanen. Flink til å spille forbi ledd hos svenskene inn til indreløperne og Ødegaard.

Stefan Johansen 5

Flyttet over til høyresiden på midtbanen. Skuslet vekk en farlig kontringsmulighet med å bruke for lang tid. Var ytterst rolig og dyktig da han trillet inn 1–0 på et angrep der han selv provoserte frem en kontring. Oppdaget fare for sent i returløpet før 1-1, men ellers oppofrende løpskraft.

Joshua King 8

Startet alene på topp, men engasjerte begge stopperne i lange perioder. Eminent forarbeid før 1–0 scoringen. De svenske stopperne så skremte ut nesten hver gang King mottok ball. Et bedre vitnesbyrd som spiss er vrient å få. Feil valg da han avsluttet selv kort før slutt.

Tarik Elyounoussi 5

Inn for Henriksen etter 53 min. Markerte seg umiddelbart med et truende løp inn bak de svenske stopperne. Var konstant på jakt etter rom, men kom ikke til avslutninger.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Tegnell tar selvkritikk

  2. «Firerbanden» har fått permitteringsvarsel

  3. 16-åringen stupte med hendene over hodet

  4. Ordføreren vil lage sjau

  5. – Flyet har vore fantastisk å flyga

  6. – Vi ønsker ikke at politikerne våre er en del av en lønnsadel

  1. Herrelandslaget fotball