Sander Svendsen klar for Odd: – Dette var en mulighet jeg ikke kunne la gå forbi

I fjor slet han med lite spilletid i svenske Hammarby. Nå kommer Sander Svendsen (21) hjem til Norge.

Sander Svendsen skal spille i Eliteserien i 2019. Her fra en kamp i den svenske cupen mellom Hammarby og Dalkurd i Stockholm tidligere i mars. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

  • Martin Brøste
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Sander Svendsen skal spille for eliteserieklubben Odd denne vårsesongen. Det ble klart under en pressekonferanse på Skagerak Arena tirsdag.

Hammarby-spilleren har signert en låneavtale med skiensklubben som gjelder til sommeren.

– Vi har gjort en avtale fram til sommerpausen. Så får vi se derfra, sa daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, på pressekonferansen.

Molde-gutten gjorde det godt i den svenske hovedstadsklubben Hammarby etter at han ble solgt fra MFK sommeren 2017. Samme høst var han fast på laget i «Bajen» og scoret seks mål i Allsvenskan.

  • LEST DENNE? Forren om forhandlingene med Molde: – Tror det kommer en gladnyhet snart

Tøff sesong

Fjorårssesongen ble definitivt tøffere. 21-åringen fikk bare starte fire seriekamper, og det ble stort sett bare innhopp for moldenseren. Han noterte seg ikke for én eneste scoring i Allsvenskan i 2018.

– Sesongen har kanskje vært den tøffeste jeg har hatt noen gang på seniornivå. Det har vært veldig lite spilletid og lite kontinuitet. Det har vært et veldig lærerikt år. Det er vel kanskje første gang jeg opplever denne delen av fotballen, sa Sander Svendsen til Rbnett i et intervju etter at den svenske sesongen var ferdig i november i fjor.

Da sa han samtidig at det var uaktuelt med en ny sesong med så lite spilletid. Nå returnerer han altså til Norge for å få mer spilletid og fart på fotballkarrieren igjen.

– Jeg fikk overtalt ham. Jeg prater jo folk i senk. Kommer han til Odd får han spille i en posisjon han er god i. Han kommer i utgangspunktet til å spille venstrekant hos oss. Sander har kvaliteter til å spille fri andre, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo som også sa at han ikke trodde det var mulig å få tak i en så god spiller som Sander Svendsen til Odd.

– Dette var en mulighet jeg ikke kunne la gå forbi. Det kjennes veldig bra å være på plass her, sa Sander Svendsen.

Publisert:
  1. Odds BK
  2. Sander Svendsen

Mest lest akkurat nå

  1. Køkaoset i Rennfast: Brukte tre timer fra Forus til Sørbø

  2. Overstrøy­mande minne­ord er til å bli flau av

  3. Dette skjer i OL i natt

  4. Tunnelgrisen Gaute falt av lasteplanet i over 60 km i timen: – Griseflaks

  5. Nå venter den verste øvelsen

  6. 2,5 timers køkaos i Stavanger. Elbiler i kø gikk tom for strøm og skapte mer kaos