Slik blir TILs lag i årets første kamp: – Ikke utenkelig at unggutta får sjansen

En plass på TILs lag er usikkert foran sesongens første kamp.

KAMP: Morten Gamst Pedersen, Magnar Ødegaard, Jonas Johansen og Aron Sigurdarson er alle klare til oppgjøret mot Trencin torsdag ettermiddag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Gutan møter Trencin, et slovakisk eliteserielag, i sin første treningskamp for sesongen torsdag ettermiddag. Oppgjøret spilles i tyrkiske Belek der TIL er på treningsleir.

– Vi har trent tre gode uker i Skarphallen, og hatt gode økter her nede etter at vi kom lørdag, sier hovedtrener Bård Flovik.

Les også

TIL-profil har sagt nei til ny kontrakt – kan forsvinne fra Tromsø i vinter

Flere uaktuelle

En rekke spillere er uaktuelle til oppgjøret torsdag. Slobodan Vuk, Hans Norbye, Jostein Gundersen, Gudmund Taksdal Kongshavn og Lasse Nilsen spiller ikke mot Trencin.

Gjermund Åsen måtte gi seg med spilling midtveis i økta onsdag, og sliter med en kink i ryggen. Ifølge Flovik skal han dog være klar til kamp. Dersom Åsen starter kampen blir det trolig på bekostning av Jonas Johansen.

– Jeg kommer til å bytte på mange av de som har roller der det er mye løping, sier Flovik.

Les også

TIL har mål om å hente to talenter opp i A-stallen hvert år: - Disse kan være de neste som lykkes

Alle får trolig tillit

Derfor får trolig samtlige som er med i troppen tid på banen torsdag. Inkludert Henrik Johnsgård (17) og Gustav Severinsen (16).

– Vi er ikke så mange, og kampen mandag mot Rostov blir veldig tøff. Derfor må vi ikke trene noen for hardt før den tid. Så det er ikke utenkelig at både Henrik og Gustav får innhopp mot Trencin, sier Flovik til iTromsø.

Filip Loncaric starter i mål, og erstattes eventuelt utover i kampen av Jakob Karlstrøm. Dermed venter TIL med å bruke Gudmund Taksdal Kongshavn.

– Gudmund trener for fullt. Han var ikke så mye med i Skarphallen fordi vi ikke ville trene på han en ny skade. Men planen er å se han inn mot kampen mandag, sier treneren.

Trolig TIL-lag: Filip Loncaric – Christian Landu-Landu, Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen – Magnus Andersen, Morten Gamst Pedersen, Jonas Johansen, Aron Sigurdarson – Thomas Lehne Olsen, Runar Espejord

Publisert: