Boltons reservekeeper stoppet Liverpool

Adam Bogdan drev Anfield til vanvidd og sørget for omkamp.

UTROLIG: Fabio Borini (nr 29) og Adam Lallana fortviler, mens keeper Adam Bogdan ser ganske sliten ut etter alle redningene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Liverpool – Bolton Wanderers 0-0:

At det blir omkamp mellom disse to lagene kan i hovedsak tilskrives én mann.

Forhåndssnakket handlet om Boltons aldrende angrepsrekke; Emile Heskey og Eidur Gudjohnsen. Etterpå var det han i andre enden av banen som var det store samtaleemnet.

Det var en god gammeldags cupkamp på Anfield. En kamp mellom to lag fra ulike divisjoner, der forskjellen var tydelig, men det lavest rangerte laget yppet seg jevnlig.

CUPKAMP: Denne duellen mellom Josh Vela (under) og Joe Allen er ganske representativ for lørdagens cupkamp.

De største sjansene var det likevel Liverpool som hadde. Raheem Sterling, Jordan Henderson, Philippe Coutinho, Fabio Borini og Javier Manquillo hadde alle store sjanser, men den ungarske keeperen Adam Bogdan stoppet alt som kom.– En av de beste kampene jeg har sett av noen, noen gang, sier Bolton-manager Neil Lennon.

Motstanderens trener kan ikke se hva de skulle ha gjort annerledes.

– Vi var strålende, synes jeg. Vi spilte en veldig god kamp. Det eneste vi ikke gjorde var å score, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Til vanlig sitter Bogdan på benken og ser på at Andy Lonergan vokter Bolton-målet. Lørdag viste han at han er langt større oppgaver voksen.

I hvert fall av og til.

Bolton-manager Neil Lennon får nå en stor oppgave med å ta ut laget fremover, både i ligaen og i omkampen mot Liverpool.

På Anfield hadde laget hans to sjanser. Begge falt til den de aller helst skulle ønske de havnet hos; Eidur Gudjohnsen.

– Om vi kunne be om at de kom til én spiller, ville det være «Eddie», sier Lennon.

Men mål ble det ikke.

– Slik er det noen ganger, sier Lennon.

Han fikk skryt av sin motpart.

– Neil Lennon har gjort en god jobb siden han kom til Bolton. Det var en vanskelig motstander, det visste vi på forhånd. Vi gjorde en god kamp, og vi ser på de andre resultatene i dag at det kunne ha gått verre. Men vi er fremdeles med, sier Rodgers.

RESPEKT: Managerne Brendan Rodgers og Neil Lennon er åpenbart på talefot.

Emile Heskeys retur til Anfield varte i 55 minutter. Da den storvokste spissen ble byttet ut, fikk han stående ovasjoner fra begge lags supportere. En velfortjent hyllest til en spiller få har noe negativt å si om, bortsett fra kanskje uttellingen på landslaget.

Publisert: