Høgmo gjør én endring: Her er laget som skal slå Ungarn

Sjekk hvem som spiller for Norge her.

De norske landslagsspillerne ladet opp til Ungarn-kampen på Ullevaal onsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ULLEVAAL (Aftenposten): Klokken 20.45 braker det løs på Ullevaal stadion. Norge tar imot Ungarn til den første av to playoff-kamper. Vinneren av duellen går til EM i Frankrike neste sommer.

DIREKTE: Følg kampen minutt for minutt her

ETTER KAMPEN:

Les også

Se vår direktesending med Arne Scheie etter kvalik-kampen

Dette er spillerne som starter skjebnekampen for Norge. Per-Mathias Høgmo gjør én endring på laget som tapte for Italia i Roma: Tom Høgli er tilbake fra skade og tar venstrebacken i stedet for Haitam Alesaami, som var uheldig involvert da Italia utlignet til 1-1 i kvalik-kampen i oktober.

Slik stiller Norge (4-4-1-1): Ørjan Nyland — Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Tom Høgli - Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Stefan Johansen, Jo Inge Berget - Markus Henriksen - Alexander Søderlund.

Slik stiller Ungarn (4-4-2): Gábor Király- Attila Fiola, Richárd Guzmics, Ádám Lang, Tamás Kádár - László Kleinheisler, Zoltán Gera, Ákos Elek,Balázs Dzsudzsák - Krisztián Németh, Ádám Szalai.

Høgmo: - Voldsom motivasjon

Høgmo møtte onsdag pressen. Landslagssjefen vet at både han og spillerne har presset på seg før møtet med ungarerne. Det var Norges drømmemotstander, og det er på tide at også Norge deltar internasjonalt igjen.

— Vi har et brennende ønske om å komme til sluttspill, det har levd gjennom hele kvaliken. At vi nå er to kamper unna gir oss en voldsom motivasjon, og det skaper entusiasme. Vi merker på interessen at det er veldig mange som ønsker at vi skal klare det, sa Høgmo.

TJÆRNÅS-ANALYSE:

Les også

Slik skal Norge bore hull i den ungarske «murblokka»

— Og det er lenge siden sist vi var der, vi vet hva det vil bety for oss om vi klarer det. Så all energi rettes inn på at vi kommer dit. Det er viktig å få Norge på kartet i sluttspill igjen. Vi ønsker å være med hver gang, og nå er det første mulighet på en stund.

- Hvorfor er det så lenge siden Norge har vært der?

— Vi gikk oss litt bort etter å ha hatt mye suksess. Vi glemte kanskje å følge med. Utviklingen i internasjonal fotball har gått ekstremt fort. Men vi satte etter hvert fokus på utvikling. Og vi ser resultatet av det langsiktige arbeidet nå. I hele Fotball-Norge. Det er en sult tilbake i norsk fotball, og den må vi ha for ikke å få disse duppene, svarte landslagssjefen.

Da Høgmo fikk jobben som Drillos erstatter høsten 2013 ble det sagt at deltagelse i EM i 2016 var et krav. Som senere ble lempet på: Høgmo svarer slik på Aftenpostens spørsmål om han kjenner på presset nå før playoff-kampene:

— Vi gleder oss. Det å være så nært å kvalifisere oss direkte og vinne gruppen gir oss selvtillit. Det gir en positiv opplevelse i inngangen til disse to kampene. Vi ser bare muligheter, svarte Høgmo.

Fire norske spillere risikerer å få sitt tredje gule kort i kvalifiseringen og bli utestengt i returkampen søndag: Vegard Forren, Tom Høgli, Alexander Søderlund og reserven Håvard Nordtveit.

Kom i kampstemning med disse artiklene:

Publisert: