Fullt kaos: Slåsskamp stjal overskriftene i superstjernens hjemmedebut

Flere spillere risikerer suspensjon etter hendelsen.

LeBron James (nest til venstre) bryter inn for å stoppe Houston Rockets Chris Paul.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Los Angeles Lakers – Houston Rockets 115–124

– På kvelden som introduserte LeBron James til Los Angeles, var det en slåsskamp som stjal showet, skriver LA Times om episoden.

Da bare minutter gjensto av kampen mellom hjemmelaget Lakers og Houston Rockets, ble det kaos i Staples Center. Rockets ledet 109–108, og da Brandon Ingram sto og klaget på dommeren, kokte det over for lagkamerat Rajon Rondo som langet løs med et slag mot Rockets-spiller Chris Paul.

Lakers-spiller Rajon Rondo (til høyre) langer ut mot Chris Paul.

«Uvanlige» scener

Paul slo tilbake, før også Ingram kastet seg inn i slåsskampen. Det hele ble en kaotisk scene, der LeBron James til slutt fikk dratt kompisen Chris Paul unna og ting roet seg ned.

LA Times omtaler episoden som «uvanlig i NBA», mens ESPN sammenligner hendelsen med reality-TV. De skriver videre at de tre involvert spillerne ble tatt av banen, og kan forvente seg suspensjon.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal Paul etter kampen ha fortalt at slagsmålet startet da Rondo spyttet på ham. Lagkamerat Carmelo Anthony beskriver hele episoden som «uakseptabel».

– Vi vet alle hva som skjedde. Det er ingen grunn til å analysere det fram og tilbake. Dette er uakseptabelt og det skulle aldri ha skjedd, sa Houston Rockets-spilleren.

Viste seg frem

Timer tidligere tyder alt på at kvelden skulle handle om noe annet. LeBron James er blant USAs aller største idrettsstjerner. Det fikk stor oppmerksomhet da han valgte å forlate Cleveland Cavaliers i sommer. Neste stopp ble Los Angeles.

Det var selvsagt storslåtte scener da 33-åringen ble ønsket velkommen i sin nye hjemby.

– Ventetiden er over, annonserte rapperen Ice Cube før kampstart.

LeBron James markerte seg i sin hjemmedebut. Her i duell med Chris Paul.

Og James rakk å markere seg før det ble slåssing i Staples Center. Han scoret 24 poeng, hadde fem assists og fem returer i kampen Lakers til slutt tapte med ni poeng. Dermed står de med to strake tap.

Det er store forventninger til hva LeBron James kan utrette i filmbyen. Han regnes som en av tidenes beste spillere, og har vunnet NBA ved tre anledninger. 33-åringen er blitt kåret til ligaens mest verdifulle spiller fire ganger og har også vunnet to OL-gull med USA.

Publisert: