Kåring av verdens største talenter: To nordmenn på lista

Liverpools norske talent Edvard Tagseth og Odds Joshua Kitolano har fått plass på avisen The Guardians liste over verdens 60 mest lovende fotballspillere.

Joshua Kitolano (t.v.) og Edvard Tagseth (t.h.) er i godt selskap.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Årets utgave av listen består av spillere som er født i 2001. Tidligere versjoner av listen inkluderer spillere som Barcelonas Ousmane Dembélé (2014), vår egen Martin Ødegaard (2015), Gianluigi Donnarumma (2016) og Real Madrids diamant Vinicius Júnior (2017).

I år har altså The Guardian funnet plass til norske Edvard Tagseth og Joshua Kitolano.

– På vei mot stjernene

Sistnevnte har fått et skikkelig gjennombrudd for Odd i Eliteserien denne sesongen. Trener Dag-Eilev Fagermo har latt midtbanespilleren spille 90 minutter oftere og oftere. Kitolano har faktisk startet og fullført Odds fire siste kamper i Eliteserien.

– John Kitolano, som er ett år eldre enn (broren) Joshua, forlot Odd til fordel for Wolves sist sommer, men Joshua er uten tvil mest talentfull. Mens broren John er back, er Joshua en teknisk begavet midtbanespiller som er på vei mot stjernene i Eliteserien, skriver The Guardians eksperter.

Kitolano signerte nylig en ny kontrakt med skiensklubben. Den nye avtalen strekker seg fram til 2021.

Hyllet av Gerrard

Tagseth var på sin side en viktig brikke på Liverpools U18-lag da klubblegenden Steven Gerrard trente dem frem til i sommer.

Gerrard har tidligere vært svært optimistisk på den trønderske midtbanespillerens vegne:

– Grunnspillet hans er skikkelig bra. Han er en spiller av den typen som jeg selv ville elsket å spille på lag med. Han er ærlig og er god både offensivt og defensivt. Hvis «Eddie» kan legge flere mål og assists til spillet sitt, kommer han til å bli en toppspiller, har Gerrard sagt til Liverpools nettsted.

The Guardian fremhever trønderens trønderens ferdigheter både med og uten ball:

– Tagseth idoliserte Steven Gerrard i oppveksten og har fått trøye nummer åtte i Liverpool. Han foretrekker å spille defensivt på midtbanen, der han beskytter forsvarsleddet og presser når han kan. Han er en spiller med stor grad av energi, med stort repertoar i pasningsspillet og som er trygg med ballen.

I tillegg til tidligere nevnte Ødegaard har andre norske unggutter som Rafik Zekhnini, Erling Braut Haaland og Jørgen Strand Larsen vært med på den prestisjetunge listen.

(100 % Sport/NTB)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk