Avisforside «sjokkerer» Wayne Rooneys kone

Britiske aviser slakter Hodgson & Co etter «Brexit 2.0». The Suns forside vekker reaksjoner.

The Sun bruker tirsdag et bilde av Wayne Rooneys syv år gamle sønn, Kai, på hovedforsiden til avisen. Vi har valgt å sensurere ansiktet av hensyn til syvåringen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

England — Island 1-2

Tabloidaivsen, som er Storbriannias største, bruker tirsdag et bilde av Wayne Rooneys syv år gamle sønn, Kai, på sin forside etter 1-2-tapet for Island i går kveld.

Detfår England-kapteinens kone til å reagere kraftig.

–Ja, jeg har sett den forsiden og den er helt sjokkerende, skriver Coleen Rooney, på Twitter.

De engelske landslagsstjernene var naturligvis storfavoritter i EM-åttedelsfinalen mot Island, men de islandske heltene sto opp mot overmakten og sørget på sensasjonelt vis for ny «Brexit».

Dagen derpå får spillerne — og trener Roy Hodgson – kraftig kritikk i samtlige aviser.

– Englands verste ydmykelse, slår The Daily Telegraph fast på sin sportsforside.

Slik ser de engelske baksidene ut tirsdag - dagen etter den ydmykende EM-exiten mot Island.

– Islands styrker har ikke vært noen hemmelighet i denne turneringen, men England klarte likevel ikke å takle dem. Roy Hodgson trakk frem Aron Gunnarssons lange innkast før kampen, så det var "kriminelt" at man ikke klarte å forsvare seg mot det, skriver Matt Law i sin analyse av kampen.

Landslagssjef trakk seg på direkten etter 1-2-tapet i Nice. 68-åringen får det glatte lag i samtlige aviser.

Hodgson hudflettes

– Hodgson slutter i skam, skriver The Times .

– Clueless (på norsk: har ikke peiling), slår Daily Express fast — og fortsetter: «Ydmykelse for Hodgson da Hart tabbet seg ut».

Daily Mail benytter seg av det engelske uttrykket Good Riddance i sin hilsen til Hogdson, noe som på norsk kan oversettes til «godt å være kvitt deg!»

Joe Hart fomlet litt da Kolbeinn Sigthorsson (t.v) satte inn den avgjørende 2-1-scoringen.

– Englands «stjerner» ble latterliggjort av Island, et land med 323.000 mennesker. Hodgson sluttet få minutter etter tapet og vi har glad for å være ferdig med ham, skriver Daily Mail.– Ingen krevde at Hodgson skulle vinne trofeer, bare at man slo Island. Forventningene til Hodgsons mannskap har vært historisk lave – det har vært preget av realisme etter så mange knusende nederlag – men han har likevel floppet, skriver The Times.

Det er kun noen få dager siden det britiske folk stemte Storbritannia ut av EU — ofte omtalt som Brexit. Tabloidavisen Daily Mirror , som tok standpunkt på bli-siden i debatten, gjør et poeng et poeng ut av at England ryker ut av Europa igjen.

–BRRREXIT HODGSON, er tittelen på sportsforsiden til tabloidavisen.

Vil du lese mer om Islands sensasjonelle seier mot England?

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes:

Publisert: