Utvisningene haglet da Oilers tok etterlengtet seier

Med arrangert supportertur og fullt bortefelt lå alt til rette for en Oilers-fest i Fredrikstad, og gjestene kunne til slutt juble.

JUBEL: Oilers kunne endelig juble for seier igjen. Foto: Christoffer Hjalmarsson

  • Christoffer Hjalmarsson
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Stjernen - Stavanger Oilers 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)

FREDRIKSTAD: Det var gjestene som kom best i gang. Etter fem minutters spill fikk Stjernen en utvisning og Oilers utnyttet det på beste vis. David Morley fant rekkekamerat Stephan Vigier som satt pucken sikkert opp i krysset.

Så kom en situasjon som kan vise seg å koste dyrt. Henrik Holm slo til en Stjernen-spiller som lå i målgården og keeperen fikk 5 minutter + video. Dermed bar det rett i garderoben og Jonas Wikstøl ble hevet innpå. Holm vil få minst en kamp karantene.

Les også

Oilers-nedturen fortsetter: Gikk på sitt tredje strake tap

Keeperinnbytteren ble testet et par ganger, men holdt tett. Resten av perioden var ganske så hendelsesfattig og ebbet ut på 0-1.

INNBYTTER: Jonas Wikstøl måtte til pers når Henrik Holm pådro seg matchstraff. Foto: Christoffer Hjalmarsson

Unødvendige utvisninger

Andre periode bød på mye av det samme som den første. Ikke veldig mye finspill, men en tidlig Vigier-scoring i overtall. Allerede etter 52 sekunder satt pucken i nota.

Deretter fulgte en rekke meget unødvendige utvisninger fra Oilers’ side. Mario Lucia og Vigier måtte sette seg i to minutter mens Jacob Lagace pratet på seg ti minutter for dårlig oppførsel. På tampen av undertallet satt også Stjernen inn 1-2 ved Peter Lindblad.

Uttelling i overtall

Som en reprise på forrige periode startet også nummer tre med en meget tidlig scoring. Oilers utnyttet enda et overtall da Phillip Lane scoret etter 46 sekunder.

Nervene burde ha blitt roet, men det kokte fortsatt i topplokket til flere spillere. Utvisningene kom på løpende bånd og det ble igjen spenning da Stjernen scoret i nytt overtall. Flere mål ble det ikke i Fredrikstad, men utvisningsminuttene fortsatte å hagle. Noen til Stjernen, flest til Oilers, blant annet fordi Brandon Burlon pratet på seg matchstraff etter en soleklar tripping.

Totalt pådro Oilers seg 74 utvisningsminutter, noe som selvsagt er alt for mye. Her må det tas tak.

Publisert:
  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Stjernen Hockey

Mest lest akkurat nå

  1. Åse ble den første av 92.000 som skal massevaksineres

  2. FHI vurderer ny vaksine­strategi. Disse tre endringene kan få oss raskere i mål

  3. Åtte fikk bot på E39 på Tasta

  4. Hvorfor står det kroatiske firmabiler utenfor et hotell på Lura?

  5. – Er det noe skatte­fradrag for hjemme­kontor?

  6. FULL OVERSIKT: Oppda­terte tall for smittede og døde – sjekk din kommune