Nå er det bare å lade opp til gullfest, Stavanger!

Stavanger Oilers knuste Stjernen. Nå blir det gullkamp mot Storhamar på lørdag.

Adrian Veideman har scoret i undertall i storseieren mot Stjernen. Foto: LARS IDAR WAAGE

 • Kristian Kvendseth
 • Mats Slastad Birkelund
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

STAVANGER OILERS — STJERNEN 7-1 (3-0, 1-0, 3-1)

DNB ARENA: Stavanger Oilers gjorde det de skulle mot Stjernen. I tillegg på en meget overbevisende måte. Nå venter Storhamar Dragons på lørdag. Seier der betyr seriegull. Lørdagens kamp blir gullkampen. Vinner Oilers tilhører seriemesterskapet Stavanger for første gang siden 2011/12-sesongen.

- God magefølelse

–Magefølelsen min er god, og jeg har en stor mage, gliser Oilers-trener Petter Thoresen på spørsmål om det blir gullfest allerede lørdag.

Christian Hanson og resten av Oilers-laget fikk mye å juble for mot Stjernen. Foto: LARS IDAR WAAGE

–Vi spiller sluttspillhockey, kjører på fire sterke rekker og maler Stjernen i senk. Nå vil vi ta seriegullet så fort som mulig. Det hadde vært litt ekstra deilig å slå Storhamar – som har vært ute og meldt litt tidligere. Å ta gullet mot dem hadde vært litt ekstra gøy. Dessuten er det jo lørdag. Jeg håper vi vinner og skaper fest i byen, sier Tommy Kristiansen.– Dette var bunnsolid. Jeg er veldig fornøyd med måten vi spiller på. Det gikk hurtig i lengderetningen og vi var direkte på mål. I undertall er vi fantastiske om dagen, og det begynner å løsne litt i overtallsspillet vårt også. Nå skal vi gjøre en lignende kamp mot Storhamar, og da vil vi gi oss selv en god sjanse til å sikre gullet der, sier Thoresen.

I form

Grovarbeideren Kristian Forsberg er en mann å fremheve i det som var en solid lagseier, i tillegg til Tommy Kristiansen som er inne i en svært god formkurve. Forsberg noterte seg for tre poeng i kveldens kamp. To pene håndleddsskudd og én assist på scoringen til Mathias Trettenes.

– Dette var deilig. Vi gjør en knallbra kamp. Det er deilig å se at vi spiller så solid i 60 minutter. Tidligere har vi åpnet bra, men slakket litt av utover. I dag var det solid hele veien, sier Kristian Forsberg.

Kristian Forsberg kåret til Oilers beste spiller, han scoret to mål. Foto: LARS IDAR WAAGE

– Poengene er bare en bra bonus, sier Forsberg.Nå skal Forsberg og lagkameratene lade opp til storkamp på lørdag. Mens byens befolkning gjør seg klar til gullfest, må Oilers-spillerne holde fokus og være skjerpet til gullkampen.

– Vi har ikke tenkt så mye på den kampen ennå. Det var viktig at vi gjorde jobben nå. Lørdagens kamp blir selvsagt viktig. Det kommer til å være fullt hus. Vi må bare gjøre jobben, så får vi håpe det blir gullfest på hjemmebane, sier Forsberg.

God kamp

Mot Stjernen var prestasjonen definitivt en seriemester verdig. Etter to-tre jevne minutter kjørte Oilers på og scoret fortjent ved Christian Dahl-Andersen. Han fikk en enkel jobb med å sette inn en retur, etter skudd fra hjemmedebutant Mark Matheson.

2-0 satt Kristian Forsberg inn, før Mathias Trettenes sendte Oilers opp i 3-0 til første pause. Selv om Stjernes keeper var uheldig på det tredje målet var ledelsen fortjent.

Oilers-kaptein Snorre Hallem overrekker en gave på 40.000 til «Hockey mot kreft". Foto: LARS IDAR WAAGE

Andre periode ble jevere på resultattavlen. Tommy Kristiansen sørget for 4-0, men ut fra spillet hadde Oilers fortjent enda et par scoringer. Selv om Stjernen hadde en del puck, klarte de ikke å gjøre mye effektivt med den. Det ble mye spill i rundvantet, som var enkelt for Oilers å demme opp for.I starten av tredje periode fikk Stjernen overtall. Det var det først Oilers som "utnyttet". Adrian Veideman scoret short-handed. 50 sekunder senere fikk også Stjernen pyntet på resultatet.

— Deilig

Overtallspillet til Oilers har ikke vært like solid i år som tidligere sesonger. I kveld var det bedre. Litt i alle fall. Kristian Forsberg satte sitt andre i overtall og økte til 6-1. – Det var deilig, jeg har satt en del på trening. Vi har jobbet med powerplay i det siste, så det var bra å se at det har gitt resultater, sier Forsberg.

Dan Kissel fant frem silkehendene og snurret litt rundt med Stjernen da han la på til 7-1. Etter å ha trampet inn i angrepssonen, fyrt av og plukket opp returen gikk han kjøkkenveien rundt målet og satte pucken i mål bak en utspilt Henrik Haukeland i Stjernen-buret.

Noen flere mål ble det ikke i kveldens lekestue. På lørdag kommer altså Storhamar Dragons på besøk til DNB Arena. Da kan det bli både jubel og utdeling av pokaler.

Endelig kan det bli Oilers sin tur igjen til å vinne seriemesterskapet.

VI FULGTE KAMPEN:

Les også

 1. Oilers-profil mister avgjørende gullkamper

 2. Fersk Oilers-duo med gullfokus

Publisert:
 1. Ishockey
 2. Stjernen Hockey
 3. Stavanger Oilers

Mest lest akkurat nå

 1. 44 nye smitte­tilfeller på Nord-Jæren – 17 innlagt på SUS med covid-19

 2. Inntektshopp for Ryfast

 3. – Stopp prosessen, sier bygda som samlet inn 300.000 kroner og laget ny rapport om data­senter

 4. Dette huset på Røyneberg har en 350 kvadratmeter stor underjordisk garasje med heis

 5. – Det som gjør meg mest kvalm er Liverpool og Manchester United

 6. Her var det høyest temperatur i Rogaland søndag – mandag blir det enda varmere