Aktor ber om fire års fengsel for voldtektstiltalt Molde-spiller

Aktor Ingrid Thorn Nordheim la onsdag ned påstand om fire års fengsel for Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt.

Aktor Ingvild Thorn Nordheim i rettssaken mot den tiltalte Molde-spilleren legger ned påstand om fire års fengsel.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Påstanden samsvarer ifølge Nettavisen med en praksis etablert fra Høyesterett om at voldtekt skal straffes med minimum fire års fengsel.

Mannen er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en kvinne som ikke var i stand til å motsette seg handlingen fordi hun sov og/eller var beruset.

Les også

Voldtektstiltalt Molde-spiller nekter straffskyld: - Det var frivillig

Da rettssaken startet i Romsdal tingrett tirsdag, nektet han straffskyld. Han har forklart at han hadde samleie med kvinnen, men sier at det var frivillig.

I retten onsdag gikk aktor også gjennom analysen av hvor beruset den fornærmede kvinnen trolig var på det tidspunktet hun skal ha blitt voldtatt.

Ifølge Rettstoksikologisk institutt hadde kvinnen trolig en promille på mellom 1,6 og 2,2 da voldtekten skal ha skjedd rundt klokken 4 på natten, skriver Romsdals Budstikke.

Aktor sa også at virkningen vil være en nedsettelse av bevissthet med økende promille, og den er tydelig fra 1,6 og oppover.

Det kan også føre til en nedsettelse av sanseinntrykk og at man ikke nødvendigvis reagerer selv på sterke smerter.

Rettssaken avsluttes onsdag.

(©NTB)

Publisert: