Svenskene skjelver før håndball-EM

Sverige har gledet seg til håndball-EM på hjemmebane. Men seks dager før avkast er to beste spillerne skadet og skal MR-undersøkes.

Isabelle Gulldén (til venstre) og Nathalie Hagman er skadet før EM på hjemmebane. Foto: NTB scanpix

  • Arne Hole
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Bare to ganger i historien har de svenske håndballdamene tatt medalje i EM, men aldri gull. Etter bronse i forrige mesterskap, var håpet å klatre opp øverst på pallen når det for første gang på ti år er hjemmebanefordel.

Nå er optimismen gått over til engstelse. I generalprøven mot Tyskland søndag måtte lagets beste spiller, Isabelle Gulldén, gå av banen i annen omgang med en lårskade. Landslagssjef Henrik Signell sier til Expressen at han håper det bare er en mindre muskelbrist i låret, men legger til at han ikke kan garantere EM-start. Tirsdagens MR-undersøkelse vi gi svaret.

Da dette skjedde, hadde Signell allerede mistet sin nest beste spiller, Nathalie Hagman, som kan brukes både som høyre kant og høyre back. Hun fikk en smell i kneet i første omgang og skal også MR-undersøkes.

KOMMENTAR:

Les også

«Etter nedturen i OL, er håndballjentene i uvant posisjon før EM»

Vraket stjernespiller

Fra før hadde Signell selv satt en av Sveriges største stjerner ut av laget, Linnea Torsteson (33). I 2010 ble hun valgt til EMs beste spiller, men seks år senere mener landslagssjefen at Veronica Kristiansens lagvenninne i Midtjylland ikke lenger er god nok.

I tillegg til at Gulldén og Hagmann fikk skader, er det spørsmålstegn også ved to andre bakspillere. Midtbacken Linn Blohm har en stressfraktur i foten, og venstreback Jamina Roberts har et overbelastet kne.

Da Hagmann og Gulldén forsvant fra banen, mistet Sverige timålsledelsen de hadde hatt ved pause og spilte 28-28 mot tyskerne. Gulldén var toppscorer og MVP (most valuable player) i forrige EM.

MER HÅNDBALL:

Les også

Dommerne får nye hjelpemidler i håndball-EM: – Kan absolutt være nyttig

Les også

Nå tar Stavanger håndballpause - men lover gigantisk fest i 2020

KJENNER DU IGJEN HANNE HEGH, KJERSTIN ANDERSEN OG DE ANDRE STJERNENE FRA 1986?

Les også

Her er bronselaget - 30 år etter

Valgte Stockholm

Henrik Signell innrømmer at svensk suksess i EM avhenger av at de fire nøkkelspillerne kan bidra. Det skal de i så fall gjøre i Hovet i Stockholm, som svenskene har valgt som spillested – i gruppe med Serbia, Spania og Slovenia.

Ettersom Norge er i gruppe D i Helsingborg betyr det at nabolandene ikke kan møte hverandre før i en eventuell semifinale.

Gruppe A og B (Kristianstad) starter EM søndag, mens de første kampene i gruppe C (Malmö) og D spilles mandag.

Åpningskampene:

A-gruppen søndag: Serbia-Slovenia kl. 15.15. Sverige-Spania kl. 18.00

B-gruppen søndag: Nederland-Tyskland kl. 18.30. Frankrike-Polen kl. 20.45

C-gruppen mandag: Ungarn-Tsjekkia kl. 18.30. Montenegro-Danmark kl. 20.45. D-gruppen mandag: Russland-Kroatia kl. 18.30. Norge-Romania kl. 20.45.

Publisert:
  1. Håndball

Mest lest akkurat nå

  1. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner

  2. Dette er den nye tv-serien du skal sjå

  3. Melby: Mutert virus gjør at full stenging av skoler ikke lenger er uaktuelt – men vil unngå det

  4. – Målet er at alt skal fikses i løpet av natten

  5. – Bare dobørsten skal ha kostet 7000 kroner

  6. Borghild Fiskå er død