Nymo Matland klar for opprykkskamp i Belgia: – Vinn eller forsvinn

Med seier hjemme mot Eupen lørdag er Jo Nymo Matland (29) og Royal Antwerp klare for belgisk toppserie.

27SPOJoNymoMatland_RAFC_122.jpg
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

TROMSØ/ANTWERPEN: Begge lagene har 61 poeng foran siste serierunde. Eupen leder divisjonen med tre plussmål mer enn Antwerp. Og kun ett lag rykker opp fra Belgias nest øverste divisjon denne sesongen.

– Det er vinn eller forsvinn. Og jeg må jo si at jeg tror vi vinner, sier Jo Nymo Matland til iTromsø.

Kampen er utsolgt for lengst. Kapasiteten på Antwerps hjemmebane, Bosuilstadion, er 16.649.

Les også

- Spiller ikke for pengene, men for hele opplevelsen

– Det var et hundretall som lå og sov i telt for å tak i billetter. Jeg tror klubben kunne solgt 35.000-40.000 billetter til denne kampen – uten problemer , sier Nymo Matland.

Han har startet to kamper og vært innpå mange flere som innbytter etter overgangen til Antwerp. Den forrige kampen, mot Union Saint-Gilloise, spilte venstrebacken 90 minutter.

– Jeg følte at jeg ikke gjorde meg bort sist og håper selvfølgelig å starte mot Eupen. Dette er som en cupfinale i Norge ganger to når du tenker på trykket som er rundt, sier han.

Fansen forbannet

Antwerp er en sovende kjempe i Belgia. De har vunnet toppserien fire ganger og var så sent som i 1993 i finalen i cupvinnercupen der de 1-3 mot Parma. Antwerp ledet ligaen med åtte poeng tidligere i sesongen, men forspranget er altså spist helt opp. Etter 1-2-tapet mot Union Saint-Gilloise var Antwerp-fansen forbannet.

– Det gikk ikke så bra i kampen og fansen var ikke akkurat fornøyd, sier Nymo Matland og vil ikke utdype det nærmere.

– Supporterne og alle rundt har ventet i 12 år på å rykke opp. Det tærer på, og mange sier dette er livet deres. Jeg merker at det betyr mye for folk, sier Nymo Matland.

I seriefinalen forventer han og laget å ha fansen med seg. Det blir garanert et voldsomt trykk før, under og etter kampen.

– Klart det er en fordel å ha 15.000 i ryggen, men også bortekampene er som å spille hjemme. Flere av de andre lagene har ikke så mange supportere, mens vår klubb tar så mange billetter de får, sier han.

Stjernespekket lag

Eupen må også vinne kampen, for på tredjeplass lurer White Star Brussel – kun ett poeng bak. Så om det ender uavgjort mellom Eupen og Antwerp, smetter White Star forbi med seier hjemme mot svake Patro Eisden.

– Eupen må angripe, noe som er bra for oss. De er en ressurssterk klubb med mange gode spillere – spanjoler med 300 kamper i La Liga, så det blir ikke lett. Men vi har gode spillere vi også, sier tromsøværingen med en fortid i TIL og Aalesund.

Aalesund banket som kjent TIL 6-0 i helgen.

– Det laget som trengte seieren mest vant. 6-0 var i overkant, men AaFK har mye uforløst i seg og fikk litt ut nå. Jeg er glad på deres vegne, Når det gjelder TIL, tror jeg de klarer seg greit. Det er viktig å beholde roen. De berget seg i nest siste serierunde i fjor, så det er ikke sånn at de skal være i topp åtte og må ta det litt steg for steg. Ting er ikke gjort på én dag, sier Jo Nymo Matland.

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Jo Nymo Matland

Mest lest akkurat nå

 1. Slik så Bjarne ut etter joggeturen

 2. Anita Lundekvam (25) har flyttet og selger bilen: – Vi sparer på de siste vedkubbene

 3. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 4. Emilie fikk plutselig ni millioner på konto. Med hilsen Jehovas vitner på Randaberg

 5. Viking på treningsleir i Marbella - se bildene

 6. Inger Marie lokket med øde gård på Tinder og fikk full klaff