Milliardsigneringens tabbe så ut til å koste United dyrt. Så dukket Zlatan opp.

Zlatan Ibrahimovic sikret Manchester United ett poeng mot Liverpool.

UTLIGNET: Zlatan Ibrahimovic jubler for utligningen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 1–1

Manchester Uniteds rekke over kamper uten tap i Premier League så ut til å ende på 11. Men få minutter før slutt dukket Zlatan Ibrahimovic opp.

Headingen sikret ett poeng mot Liverpool på Old Trafford.

Målet skulle imidlertid vært annullert for offside.

– En kjempeprestasjon av Ibrahimovic på headingen. Men i forkant av 1–1-scoringen burde Antonio Valencia ha blitt avblåst for offside, mener TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Resultatet gjør at Liverpool nå er på tredjeplass i Premier League, syv poeng bak Chelsea på tabelltopp. Tabellsekser Manchester United er fem poeng bak Liverpool, men har byrival City og Arsenal mellom seg og Merseyside-laget.

– Vi var ikke på vårt beste i dag. Det var en tøff kamp. Vi gjorde enkle feil, sa Zlatan Ibrahimovic i et intervju vist i TV 2s Premier League-sending.

Les også

City rundspilt av Everton - to unggutter fullførte ydmykelsen

Pogba-tabbe

Etter en halvtime skjedde det som lenge så ut til å bli kampens avgjørende øyeblikk.

Rekordkjøpet Paul Pogba gikk opp i en hodeduell i eget straffefelt, men traff på klønete vis ballen med armen. Dermed ble det straffe til Liverpool. Den satte James Milner sikkert forbi David De Gea.

– Koster du rundt en milliard i overgangssum bør du være i stand til å skille mellom fotball og volleyball, meldte Aftenpostens fotballekspert Lars Tærnås på Twitter.

Paul Pogba fortviler etter å ha forært Liverpool en straffe.

I pausen fikk Pogba gjennomgå av TV 2s ekspertpanel.

– Pogba har hatt et mareritt, meldte FC København-trener Ståle Solbakken.

Det var samme Pogba som før kampen ble trukket frem som et fremtidig kapteinsemne av manager José Mourinho.

Etter noen tunge høstmåneder, har United hevet seg kraftig. Pogba har vært en viktig del av fremgangen. Søndagens kamp gir imidlertid vann på mølla for dem som mener at franskmannen faller gjennom i de største kampene.

Og for Uniteds del fortsetter problemene mot de andre topplagene. De har kun vunnet én av seks kamper mot de fem øverste lagene på tabellen.

Liverpool har på sin side den beste statistikken mot de øvrige topplagene.

James Milner sendte Liverpool i ledelsen i 1. omgang.

Tok grep i pausen

I første omgang var det Manchester United som hadde de største sjansene, men det var Liverpool som gikk til pause med ledelse.

United-manager José Mourinho tok grep i pausen. Michael Carrick gikk ut, inn kom kaptein Wayne Rooney. Hjemmelaget presset på i starten av den andre omgangen, men Liverpool-spillerne forsvarte seg godt og stresset vertene i avgjørende situasjoner.

Liverpool hadde samtidig sjanser i kontringsfasen. Divock Origi, Georginio Wijnaldum og Roberto Firmino kom alle til gode muligheter fra skrått hold, men United slapp med skrekken.

Mourinho endret plan

Utover i den andre omgangen lyktes Liverpool med å frustrere vertene, samtidig som de fikk kontringsmuligheter til å avgjøre kampen. Mourinho svarte med å bytte inn Marouane Fellaini og legge om til en mer direkte spillestil.

Først headet Marouane Fellaini et innlegg i stolpen, men Antonio Valencia sendte returen inn til Ibrahimovic. Svensken plasserte inn utligningen og sikret ett poeng.

Angrepet som ledet til målet skulle imidlertid vært annullert for offside.

På overtid måtte Mourinho og Liverpool-manager Jürgen Klopp skilles fra hverandre av fjerdedommeren. Etter kampen fortsatte ordkrigen mellom managerne.

– Jeg fikk problemer med nakken min ettersom alt spillet foregikk på venstre halvdel, sa Mourinho.

– Vi var best, vi spilte best fotball og vi hadde den beste planen i dag, kontret Klopp.

  • Hør årets første Aftenpodden Sport hvor du får svaret på hvorfor Tjærnås ble irritert under Idrettsgallaen:
Publisert: