Jarstein om tiden i kulden: - Selvtilliten var ikke i nærheten av der den skulle være

Nå tror alle at Rune Almenning Jarstein blir Norges nye førstekeeper.

LEVERER VARENE: Rune Almenning Jarstein har hatt en drømmesesong for Hertha Berlin.
 • Odd Inge Aas
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

TALLIN: — Det er klart at jeg nyter det. Jeg tror det er viktig å kose seg og nyte det når det går bra. Jeg får spille både med og mot gode spillere på flotte stadioner. Jeg synes det er veldig, veldig kjekt, smiler Rune Almenning Jarstein.

Han var blant spillerne flest ville snakke med på pressetreffet i forkant av årets første landskamp. For med 23 kamper for laget som soler seg på tredjeplass i Bundesligaen, ser de fleste ut til å være enige i at Hertha Berlin-proffen fortjener plassen mellom de norske stengene mot Estland torsdag.

Les også

Laveste tallet på 14 år: Her er utenlandslaget

De første 18 månedene etter overgangen fra Viking fikk han bare spille to ligakamper, og ofte fikk han ikke engang plass på benken. Jarstein innrømmer at det var en tøff periode.

— For du begynner å tvile på deg selv og selvtilliten er ikke i nærheten av der den skal være. Du får ikke kamptrening i det hele tatt. Men jeg trente hele tiden så hardt som bare det, for jeg følte at sjansen tilslutt ville komme. Jeg var veldig godt forberedt da den kom, sier keeperen videre.

Etter en lang karriere i Odd, Rosenborg og Viking ser han det bare som positivt at han nå har bikket 30 år. Planen er å spille til han er 40, så sant kroppen og helsa holder.

— Nå har jeg mer erfaring, jeg er mer sikker på meg selv og tryggere. Det hjelper godt på. Å bikke 30 er bare bra, smiler han.

Les også

Landslagsspiller skremt av trusselen: - Det ville vært 55 000 tilskuere, et angrep ville vært kritisk

Les også

- Landslaget har en stor jobb å gjøre for å vinne folket tilbake

Gledelig keepersituasjon for Høgmo

Per-Mathias Høgmo skrøt veldig av Jarstein under tirsdagens pressetreff i Tallinn, og mener måten han taklet motgangen i starten av profflivet på er forbilledlig både for yngre og eldre spillere.

— Det gleder meg veldig at han både har fått en lang kontrakt og mye tillit i Hertha, sier landslagssjefen, som er meget godt fornøyd med keepersituasjonen om dagen.

Les også

Duo melder forfall og Martin Ødegaard sendes ned på U21-landslaget

Med seg i troppen har han også Ørjan Håskjold Nyland og André Hansen. Jarstein har bare spilt to kamper for Norge siden 2013, men i denne samlingen med kamper mot Estland og Finland vil Høgmo mest sannsynlig gi alle tre spilletid.

— Jeg jobber veldig tett med Frode (Grodås), som er keepersjef og veldig tett på dem. Vi har tre veldig gode keepere, ja, kanskje har vi aldri vært bedre stilt enn hva vi er nå på keeperplass, sier Høgmo.

Pulserende liga

Gjennom hele den forrige kvalifiseringen var det Nyland som var førstekeeper, men han får nesten ikke spilletid i tyske Ingolstadt. Det gjør Jarstein til gangs, men han har ikke spurt Høgmo om hva som må til om han ikke får spilletid nå. Det er likevel ingen tvil om at han nyter tilværelsen i den tyske hovedstaden, i en av de mest pulserende ligaene i Europa.

— Du får dra på mange flotte stadioner med masse trøkk og fantastiske supportere. Hertha-fansen er helt utrolige. Så får du møte såpass mange bra spillere, noe som gjør at du må være hundre prosent i hver kamp. Det er klart det er veldig gøy å oppleve, sier spilleren som om dagen er inne blant de 20 beste på spillerbørsen til landets største avis.

Endelig er han nummer én. Iallfall på klubblaget, men torsdag er han det trolig også på landslaget.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og bli med på innsiden av Champions League:

Les også

 1. Slik reagerte 22-åringen på at han ble tatt ut på A-landslaget

 2. Molde-spiss tatt ut i landslagstroppen

Publisert:
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Rune Almenning Jarstein

Mest lest akkurat nå

 1. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

 2. Magne surfer på en ustabil kobberlinje

 3. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 4. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 5. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

 6. Staten kan ikke betale for alt