- Ble løftet av et fantastisk publikum

Petter Northug var stokk stiv, men følte han fikk påfyll av krefter av publikum opp mot Øygardstøl.

Publisert: Publisert:

Petter Northug var kjempefornøyd med sin egen prestasjon i Lysebotn opp. Han har nemlig aldri gått så fort noen gang tidligere. Foto: FREDRIK REFVEM

  • Svein Hagen
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Petter Northug konkurrerte for første gang denne sommeren i Lysebotn opp i går ettermiddag. Han endte som nummer åtte og gikk sitt beste løp noensinne i den bratte bakken.

— Jeg var vanvittig stiv da det gjensto et par kilometer, men du verden for en hjelp jeg fikk av de store folkemengdene som sto langs løypen innover mot mål. Det er et eventyr å gå her når publikum er så fantastiske som de er her under Blinkfestivalen, forklarer han.

Han legger ikke skjul på at han var litt spent på hvordan konkurranseformen var i sitt første renn denne sommeren.

Fikk mange gode svar

— Men jeg fikk utrolig mange og gode svar etter at jeg gikk her i bakkene. Det viser at det treningsarbeidet jeg legger ned for tiden, virker positivt for meg, sier Northug.

Det faktum at han var helt oppe på en åttendeplass i en slik motbakke, samtidig som han aldri har gått så fort opp noen gang før, gjør at han gleder seg vanvittig til de kveldens konkurranse i sentrum av Sandnes.

— Blinkfestivalen har alltid vært fantastisk moro, og når jeg nå kjenner at kroppen responderer så bra på den treningen jeg har gjort siden i vår, gjør at det kan bli skikkelig gøy i Sandnes i helgen, understreker han foran et stort pressekorps.

Northug var en populær mann etter løpet. Foto: FREDRIK REFVEM

Petter Nordthug understreker at den variasjonen og de tøffe konkurransene i Lysebotn og Sandnes gjør at dette er en helg som betyr mye i hans treningsarbeid mot vinteren.

Verdifull trening

— Det er ikke lett å presse seg like mye på trening som jeg gjør når jeg går Lysebotn opp. Den konkurransen er veldig spesiell i så måte, samtidig som det er mye rykk og napp med spurting nede i Sandnes sentrum. For meg er dette utrolig verdifull trening på denne tiden av året, mener han.

VM i Falun er helt klart vinterens mål for Petter Northug, og med gode svar allerede føler han at han er i god rute foran resten av høsten og vinteren.

Northug var helt utslitt i målområdet. Foto: FREDRIK REFVEM

— Jeg er i alle fall veldig motivert for treningsarbeidet mitt, og døgnrytmen min består stort sett bare av trening, mat og hvile. VM i Falun er stort sett noe som streifer tankene mine daglig, understreker en godt fornøyd Petter Northug etter kraftanstrengelsen i Lysebotn opp.

Fornøyd Johnsrud Sundby

Vinneren av herreklassen ble franske Maurice Manificat med tiden 29,57, som var seks sekunder bedre enn fjorårssesongens vinner av verdenscupen i langrenn Martin Johnsrud Sundby. Han var på sin side godt fornøyd med sin prestasjon opp bakkene.

— Selvsagt går jeg alltid for å vinne når jeg stiller til start, men med de treningsmengdene jeg har i kroppen så er jeg godt fornøyd med hvordan kroppen svarte på de mengdene, forklarer Johnsrud Sundby.

Faktisk har han lagt på rundt 20 prosent med trening i sommer, og trener helt på grensen av hva kroppen tåler.

— Føler jeg må trene så mye for å ta nye steg som langrennsløper. Det er så beintøft i toppen at det ikke nytter å hvile på lauvbærene. Men med så stabil familiehverdag som jeg har nå, så føler jeg at kroppen tåler dette, sier han.

Menn:

1) Maurice Manificat, Frankrike 28.12, 2) Martin Johnsrud Sundby, Norge 0.06 min. bak, 3) Sjur Røthe, Norge 0.14, 4) Simen Andreas Sveen, Norge 0.53, 5) Tarjei Bø, Norge 1.10, 6) Johannes Thingnes Bø, Norge 1.12, 7) Robin Duvillard, Frankrike 1.20, 8) Petter Northug 1.36, 9) Henrik L'Abee-Lund, Norge 1.43, 10) Roland Clara, Italia 1.45.

Kvinner:

1) Elizabeth Stephen, USA 32.53, 2) Kristin Størmer Steira, Norge 0.27 min. bak, 3) Kaisa Mäkäräinen, Finland 1.33, 4) Kerttu Niskanen, Finland 1.42, 5) Heidi Weng, Norge 2.16, 6) Coraline Hugue, Frankrike 2.33, 7) Ingvild Flugstad Østberg, Norge 2.45, 8) Marthe Kristoffersen, Norge 2.54, 9) Krista Lähteenmäki, Finland 3.00, 10) Masako Ishida, Japan 3.22.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Stavanger-lege dømt for bedrageri og underslag

  2. Seks nye smittetilfeller i Stavanger

  3. Nekter å forlenge levetiden for vindturbiner hvis ikke kommunene får mer penger

  4. De savnede i Frafjordheiene er funnet av frivillige letemannskaper

  5. Forbrukerrådet mistenker at Lyse driv prisjuks

  6. Rundt 100 elever er satt i karantene

  1. Petter Northug
  2. Martin Johnsrud Sundby