Her vinner Liverpool suverent

<p>Når det gjelder stygge andre— og tredjedrakter denne Premier League-sesongen, tar Liverpool dobbeltseier.</p>

liverpol.front
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Etter min vurdering av Premier Leagues førstedrakter denne sesongen , har jeg (tro det eller ei) fått flere henvendelser om jeg kan skrive noe om reservedraktene også. I stedet for å vurdere hver enkelt drakt, har jeg valgt å kåre de fem fineste og fem styggeste blant andre— og tredjedraktene til Premier League-lagene.

Det som utmerker seg, er at at Liverpool, som fikk andreplass blant førstedraktene, har både den styggeste og nest styggeste reservedrakten. Warrior har gjort en god jobb med den røde førstedrakten, mens de har bommet ganske kraftig ellers. Mer om det lenger nede.

De fem fineste

1. FULHAM (TREDJEDRAKT)

Denne drakten finnes det foreløpig kun tegninger av i det offentlige rom. Men siden den dukker opp i Premier Leagues egen håndbok , er den å regne som bekreftet. Jeg liker diagonalstripene, og ikke minst at sponsorlogoen er forminsket for at stripene ikke skal brytes. Siden Fulham har hvit førstedrakt og oransje andredrakt, kan det være at denne vil være svært sjelden i bruk.

2. NORWICH (ANDREDRAKT)

Enkel og klassisk design. Svart er en fin draktfarge, og de gule og grønne detaljene forsterker inntrykket av en solid drakt. Jeg liker også at sponsorlogoen er hvit, og ikke har blått i seg som i førstedrakten. Gjennomtenkt.

3. MANCHESTER UNITED (ANDREDRAKT)

Nok en klassisk og ren drakt, faktisk synes jeg dette er en av de beste reservedraktene til Manchester United på lenge. Hvit og svart er liksom reservefargene til United for meg, og her er alt overflødig tatt bort.

4. ARSENAL (TREDJEDRAKT)

Dette er faktisk tredje sesongen denne drakten er i bruk. Selv ikke på Arsenals nettside er den å få kjøpt, men i Premier Leagues håndbok står den oppført som lagets tredjedrakt. Nok en enkel og ren drakt, og gulfargen gjør at en ganske raskt skjønner at dette dreier seg om Arsenal. Denne blir nok heller ikke brukt så mye denne sesongen, siden The Gunners jo har enten rød ellr lilla drakt å velge i.

5. SWANSEA (ANDREDRAKT)

Forrige sesong hadde Swansea oransje som reservefarge, mens det i år går i rødt og grønt. Av de to liker jeg denne sesongens variant klart best. Rett og slett fordi den har en god begrunnelse — rødt og grønt er jo fargene til det walisiske flagget. Så Swansea forsvarer æren til en hel nasjon med denne trøyen. Lurt.

De fem styggeste - den styggeste er nr. 1

1. LIVERPOOL (TREDJEDRAKT)

Huff og huff. Dette er Liverpools styggeste drakt noen gang. Punktum. Grell farge, lilla og oransje står dårlig til hverandre, og tribalmønstrene på ermene gjør det bare verre. Når en ser på Liverpools nettside at fargen på drakten er inspirert av keeperdraktene fra 90-tallet , skjønner en at det bærer feil vei.

2. LIVERPOOL (ANDREDRAKT)

Forsåvidt en grei drakt — Liverpool har jo hatt en del svarte reservedrakter de siste årene - men detaljen i kragen trekker kraftig ned. Det ser ut som babysmekker - er det fordi spillerne oppfører seg som barn? Drakten skal være inspirert av Liverpools bortedrakt fra 1900 til 1906 (!), detaljen i kragen er en hyllest til de som jobbet på den travle havnen i Liverpool på den tiden . Uansett - det ser ikke ut.

3. SUNDERLAND (ANDREDRAKT)

Mitt største problem med denne er at designet får den til å se ut som en treningstrøye. Dette oser det ikke Premier League-drakt av, det kan virke som spillerne fortsatt er i oppvarming når kampen kommer i gang. Blått med hvite detaljer hadde kanskje vært bedre.

4. CHELSEA (TREDJEDRAKT)

Her skjer det alt for mye på fronten. Striper, logoer og detaljer i en salig blanding. Som for Sunderland-drakten er min hovedkritikk at dette ikke ser ut som en drakt.

5. NEWCASTLE (TREDJEDRAKT)

Bildet lyver litt, for denne er mer lime-farget enn gul. Og limefargede drakter er aldri bra. Aldri.

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!

Les også

 1. Drakt-bloggen: Barcelonas verste drakt?

 2. Drakt-bloggen: Grått og svart gir vakker drakt

 3. Drakt-bloggen: Wigan overrasker med fineste drakt

 4. Derfor mangler Adidas-stripene

 5. Premier Leagues verste drakt

 6. Sverige har styggest EM-drakter

 7. Drakt-bloggen: Norge-drakter å være stolt av

 8. Drakt-bloggen: Lager Nike bare fine landslagsdrakter?

 9. Drakt-bloggen: Er det en duk? Nei, det er Man. Uniteds nye drakt

 10. Drakt-bloggen: Enkel og fin, helt som ventet

 11. Når detaljer ødelegger

 12. Citys overraskende svake Nike-avtale

 13. Drakt-bloggen: Bedre kan det faktisk ikke gjøres

 14. Draktbloggen: Portugal og Frankrike best

 15. Draktbloggen: Perfekt av Chelsea, utenom gullet

 16. Draktbloggen: Håpet er Sandnes-grønt

 17. Draktbloggen: Vålerenga topper nok en gang

 18. Viking sjokkerer med rød drakt i serieåpningen

 19. Drakt-bloggen: Her er ti draktkupp

 20. Drakt-bloggen: Det skjer litt mye i denne drakten, Sandnes Ulf

 21. Drakt-bloggen: Slik er de nye draktene til England og Sverige

 22. Drakt-bloggen: Man. Uniteds verste drakt på flere år

 23. Drakt-bloggen: Finnes Fredrikstads nye drakt her?

 24. Drakt-bloggen: Bra initiativ, men hva med alternativene?

 25. Drakt-bloggen: Her er Beckhams nye drakt

 26. Drakt-bloggen: Glimrende idé for norske klubber

 27. Drakt-bloggen: Slik kunne Japan gjort det

Publisert: