Wenger brøt Mourinho-forbannelsen: Arsenal påførte United deres første serietap siden oktober

Et langskudd og en takk for sist fra Danny Welbeck gir Arsenal fornyet håp om en plass i Champions League.

Det ble en frustrerende søndag for José Mourinho og Manchester United.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Arsenal – Manchester United 2–0

Det har stormet rundt Arsenal-manager Arsène Wenger denne sesongen. Mange supportere har ropt på hans avgang etter en lang rekke med nedturer. Søndag stilnet nok franskmannen noen kritikere, da hans lag slo Manchester United 2–0 og for alvor meldte seg på igjen i kampen om en plass blant de fire beste.

– Det var veldig viktig for oss å få seieren i dag. Det er en god seier og forhåpentligvis får vi en god avslutning på sesongen, sier Arsenals Danny Welbeck i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Les også

Tar på seg skylden etter Liverpools bitre poengtap: – Definitivt min feil

Første seier over Mourinho

Scoringer av Granit Xhaka og Danny Welbeck påførte Manchester United deres første tap i Premier League siden oktober. Laget hadde 25 kamper på rad uten tap i Premier League. I alle turneringer hadde ikke Mourinhos mannskap blitt slått siden tapet for Chelsea i FA-cupen i mars. På Emirates slet et reservepreget United-lag.

– Vi spilte for å vinne, og etter min mening var ikke Arsenal bedre enn oss, sier Mourinho, som ikke legger skjul på at semifinalen i Europaligaen mot Celta Vigo kommende torsdag betyr mest.

– Vi vil vinne Europaligaen. Det betyr mer enn å komme på fjerdeplass i ligaen. Derfor måtte jeg hvile spillere, sier Mourinho til BBC.

Arsène Wenger er ikke blitt bortskjemt på seire mot José Mourinho. Søndag tok han sin første.

Seieren smaker nok også spesielt godt for Arsenal-manager Arsène Wenger. Franskmannen har en grusom historikk mot United-trener José Mourinho. Paret har også en historikk full av feider og uenigheter. Blant annet har United-treneren stemplet Wenger som en «spesialist i å feile».

På 13 forsøk i alle turneringer sto Wenger uten seier mot portugiseren. Frem til søndag.

– Vi har hatt mange uavgjorte også i disse kampene, og det har vært noen fantastiske lag vi har spilt mot. Det handler ikke om manager mot manager, sier Wenger.

– Vi har fortsatt sjansen til å bli topp fire, men vi trenger litt hjelp. Den beste hjelpen kan vi imidlertid gi oss selv ved å vinne våre kamper, sier Arsenal-manageren.

Les også

Tjærnås: Slik ender den dramatiske Premier League-innspurten

Kampen ble som spådd på forhånd: Tett og intens, men med få store muligheter. Den første sjansen kom rett før ti minutter var spilt. Arsenals Aaron Ramsey ble tredd vakkert igjennom, men avslutningen ble mesterlig reddet av David de Gea.

Nære var også Wayne Rooney. Han fikk Uniteds beste mulighet etter en drøy halvtime. Etter kluss i Arsenal-forsvaret var United-veteranen alene med Peter Cech, men spissen klarte ikke å overliste tsjekkeren.

To raske scoringer

1–0-scoringen kom etter 64 minutter, da Xhaka fyrte løs fra cirka 30 meter. Avslutningen gikk via ryggen til Ander Herrera og i bue over en sjanseløs David de Gea i Manchester United-buret.

Bare minutter senere smalt det igjen. Alex Oxlade-Chamberlain svingte ballen inn fra høyresiden. Der ventet Danny Welbeck, og stanget inn 2–0 mot sin gamle klubb via tverrliggeren.

Danny Welbeck (t.v.) jubler for sin 2–0-scoring mot Manchester United sammen med Alexis Sánchez.

Gjestene tok umiddelbart grep, og satte inn friske bein i form av Marcus Rashford og Jesse Lingard, men klarte aldri å svare på hjemmelagets to scoringer.

Dermed må nok Manchester-laget stole på suksess i Europaligaen dersom det skal bli spill i Champions League neste sesong. Riktignok er laget bare fem poeng bak Liverpool, og fire bak byrival Manchester City, men manager José Mourinho har vært tydelig på at laget vil prioritere Europeligaen, og de røde skal blant annet til White Hart Lane for å møte Tottenham.

Arsenal derimot er i aller høyeste grad med i racet igjen, etter at Liverpool snublet hjemme mot Southampton søndag. London-klubben er syv poeng bak Liverpool, men har to kamper til gode. Avstanden opp til Manchester City er seks poeng, men Arsenal har bare én kamp til gode sammenlignet med de lyseblå.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk