Ranieri: - Jeg er glad for at vi unngikk nedrykk

Leicester topper Premier League med syv poengs margin, men manageren er usedvanlig «cool».

LEDER MED SYV POENG: Leicester-manager Claudio Ranieri feirer 1-0-seieren mot Southampton sist helg sammen med matchvinner Wes Morgan. Søndag venter Sunderland borte.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Mange spådde Leicester på nedrykk, men seks runder før slutt topper sensasjonslaget Premier League med 69 poeng, syv poeng foran Tottenham. Leicester har en vanskelig bortekamp mot nedrykkstruede Sunderland søndag, og samme dag skal Tottenham ta imot Manchester United.

På fredagens pressekonferanse snakket Leicester-manager Claudio Ranieri minimalt om seriegullet som kommer stadig nærmere.

— Det er viktig å holde beina på jorden. Jeg regner med at Tottenham og Arsenal vinner sine resterende kamper, og jeg ønsker å kjempe for at vi skal få en plass i Champions League (topp fire). Det ville vært en fantastisk prestasjon, sier Ranieri ifølge Sky Sports.

— Jeg tenker kun på neste kamp, og Sunderland blir en svært vanskelig motstander. Sunderland er desperate, og det blir litt av en batalje. Noen ganger får man se vakker fotball, men jeg forventer meg en tøff batalje, sier italieneren.

TV 2-ekspert: Leicester vinner

Når journalistene nevner at Premier League-tittelen kommer stadig nærmere, tar Ranieri ned forventningspresset med en gang.

— Jeg er veldig fornøyd med å ha berget laget fra nedrykk, det var det viktigste. Tilhengerne våre har store drømmer, mange barn kommer for å se på treningene våre, det er fantastisk, sier Ranieri som ble kåret til månedens manager i mars etter tre seirer og en uavgjort.

Mens Ranieri nekter å ta «seriegull» i sin munn er TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller overbevist om at eventyret får en lykkelig slutt.

— Jeg ser veldig lite som tyder på at det skal gå skeis. De har flyt og holder spillerne på beina. Så lenge det er den Leicester-gjengen som vi er blitt kjent med som spiller, så ser jeg på det som en stor sannsynlighet at de tar det, sier Stamsø Møller til NTB.

Solide bakover

Det gjenstående kampprogrammet gjør ham sikker på at Leicester holder helt inn. Serielederen slo fem av de seks motstanderlagene som står for tur i de motsatte oppgjørene. Kun Manchester United klarte å få med seg ett poeng. Legger du til at kun Arsenal har slått Leicester i 2016, bør det ikke være noen tvil om at Leicester må regnes som tittelfavoritter.

— Det defensive har virkelig satt seg, og Leicester er blitt mye bedre i posisjoneringsspillet, sier Stamsø Møller og gir spillere som Christian Fuchs, Ngolo Kanté og spissen Shinji Okazaki mye av æren.

— Og så har du disse midtstopperne som har spilt seg opp. Det er en grunn til at John Terry satt opp Wes Morgan og Robert Huth på årets lag foran spillere som Chris Smalling og Toby Alderweireld, sier TV 2-eksperten.

Per nå virker det å stå mellom Leicester og Tottenham. Men Arsenal kan legge press med seier i London-derbyet mot West Ham lørdag.

Publisert: