Federer vant sin 20. Grand Slam – brast i gråt under seiersintervjuet

Tennislegenden vant Australian Open etter praktfull avslutning.

Roger Federer vant sin 20. Grand Slam-tittel
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Roger Federer–Marin Cilic 6–1, 6–7, 6–3, 3–6, 6–1

Tennislegenden fra Sveits så ut til å være i trøbbel da Marin Cilic (29) fra Kroatia vant det fjerde settet og utlignet til 2–2 i sett. Men 36-åringen slo tilbake med en praktfull avslutning, vant det avgjørende settet overlegent og kunne dermed juble Australian Open-triumf.

– Å vinne er en drøm som går i oppfyllelse. Det er et eventyr, sa en tydelig rørt Roger Federer under seiersintervjuet.

Les også

Wozniacki brøt sammen i gråt da hun skrev dansk idrettshistorie

Sveitseren gråt da han takket familien og publikum etter å ha forsvart Australian Open-tittelen.

Få er mer populære enn den svetisiske veteranen, og Federers takketale og påfølgende tårer ble møtt med ellevill applaus fra publikum.

36-åringen tok seg også tid til å berømme søndagens motstander, som klatrer opp som nummer tre på verdensrankingen.

Roger Federer var tydelig rørt etter sin 20. Grand Slam-triumf.

Det er Federers 20. Grand Slam-tittel (Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open). Med seieren øker 36-åringen avstanden ned til Rafael Nadal på listen over flest Grand Slam-triumfer til fire.

Da sveitseren brukte 24 minutter på å feie Cilic av banen i det første settet, så det ut som det skulle bli en enkel jobb for Federer å sikre sin sjette seier i Australian Open. Men kroaten skulle vise seg å være en hard nøtt, som ikke knakk før i det siste settet.

Marin Cilic ga Roger Federer tøff kamp.

Før det hadde han slått tilbake to ganger, og da han utlignet til 2–2 kunne det se ut som det var 29-åringen som hadde overtaket. I det avgjørende settet var han derimot sjanseløs. Federer viste klasse, og Cilic klarte ikke å sikre sin andre Grand Slam-triumf.

Les også

Etter 20 minutter hadde eksperten sett nok: – Da var matchen ferdig

Federer, som er 36 år og 173 dager, er den nest eldste som har vunnet en Grand Slam-Tittel. Rekorden holdes av australske Ken Rosewall, som i 1972 vant Australian Open som 37-åring.

PS! Australian Open 2018 var den første Grand Slam-turneringen på mange år med norsk deltagelse. Casper Ruud nådde 2. runde, der han måtte se seg slått av argentinske Diego Schwartzman.

Publisert: