Rekdal om Berg-avgangen: - Ikke bra for norsk fotball

<p>De er begge uten trenerjobb. Kjetil Rekdal føler med kollegaen.</p>

Publisert: Publisert:

LILLESTRØM 20100822. Henning Berg (t.v.) og Kjetil Rekdal i eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Aalesund på Åråsen stadion søndag. Lillestrøm vant 1-0.Foto: Erlend Aas / Scanpix

 • Erlend Nesje
  Journalist
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Henning Bergs korte managerkarriere i Blackburn varte i knappe to måneder. De indiske eierne viste så liten tålmodighet med nordmannen at han måtte gå etter bare ti kamper som sjef på Ewood Park.

Det har fått flere til å reagere. Blant andre kollegaen Kjetil Rekdal, som nylig skilte lag med Aalesund.

— Jeg likte ikke nyheten om Henning. Han selv tåler det nok, men for norsk fotballs rennome er det ikke bra, sier Kjetil Rekdal.

Kulturforskjeller

Han har trent to utenlandske klubber. Rekdal berget nesten plassen i det halve året han vikarierte som Lierse-trener. Men i tyske Kaiserslautern fikk han sparken.

— Det er stor forskjell på å være trener i Norge og utlandet. Her hjemme tenker vi i stor grad struktur, samhandling og kollektiv. Vi tenker ofte prestasjon før resultater. I utlandet er det nesten stikk motsatt. Der er det kun resultatene som teller. Og du får ikke særlig god tid på deg, noe Henning er et godt bevis på.

Rekdal forteller om store kulturforskjeller.

— I de europeiske ligaene tenkes det på seg selv. Der er det ikke snakk om et sosialt miljø, det er jobben din. Du får ikke noe særlig samhold mellom treningsapparat, klubbledelse og spillergruppe, sånn som du gjør i Norge. Det er mye mer kynisk. I Norge får du klapp på skulderen selv ved tap. Jeg har opplevd norske spillere si «i dag var jeg god». Da svarte jeg:"Hallo, vi tapte 3-0!". Tankegangen er annerledes, det er mye røffere der ute.

Bitter avskjed

Henning Bergs avgang ble kjent torsdag morgen. Han har foreløpig uttalt seg via en pressemelding .

— Det sier seg selv at jeg er ekstremt skuffet over å ha blitt fratatt treneroppgavene mine bare 57 dager etter at jeg ble ansatt.

— På dette tidspunktet vil jeg nøye meg med å rette en takk til Blackburn Rovers-fansen for deres utrolige støtte under min tid her. Jeg har hatt et fantastisk forhold til dem, og det går helt tilbake til den tiden jeg spilte for klubben. Vi har hatt mange lykkelige stunder sammen, sier Berg.

Publisert:

Les også

 1. Berg taus før endelig Blackburn-avklaring

 2. Solbakken frykter ikke sparken

 3. Han står ansvarlig for raset på tabellen

 4. Blackburn-sjef: &ndash; Måtte ta en smertefull avgjørelse

 5. Rio Ferdinand gjør narr av Berg-sparkingen

 6. Henning Berg: - Jeg er ekstremt skuffet

 7. Snipp, snapp, snute på 57 dager for Berg

 8. Fikk fyken etter 10 minutter i klubben

 9. Rösler mener Blackburn har trykket på &laquo;panikk-knappen&raquo;

 10. Tror Blackburn har erstatteren klar

 11. Berg fikk sparken

 1. Engelsk fotball