Strengt vektregime kan ha gjort Kristoff syk

Alexander Kristoff «pines» ned til 78 kilo i laget sitt UAE Team Emirates. Det kan være grunnen til at han har vært syk og fått vårsesongen delvis spolert.

Alexander Kristoff veier 78 kilo. Et strengt kostholdsregime i laget gjør at han er lettere på denne tiden av året enn tidligere. Det kan ha resultert i sykdom.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

OUDENAARDE: Etter 16.-plassen i Flandern rundt dro Kristoff hjem til Stavanger for å lade batteriene og forhåpentligvis riste av seg forkjølelsen som har sittet i en stund.

Den gjorde at han ikke hadde mer å kjøre med da Niki Terpstra startet kjørte som endte med nederlandsk triumf i Oudenaarde søndag.

Det har vært stang ut til nå i vår. Han har vært med i flere ritt, men står uten topplasseringen han så gjerne vil ha (sett bort fra 4.-plassen i Milano-Sanremo). Og er i stand til når han er frisk og i form.

Kristoff sier til Aftenbladet at kostholdsregimet i UAE Team er strengt. Så strengt at det kan ha gått på immunforsvaret løs.

Les også

Kristoff ble hektet av: - Vi klarte ikke å tette luken. Da var det over.

For tynn?

– Jeg frykter at jeg er litt for tynn. Jeg pleier ikke å være så tynn på denne tiden av året som jeg er nå. Det har kanskje vært et litt for strengt kostholdsregime, jeg har jo slitt mye med sykdom, sier Kristoff.

Og fortsetter:

– Det kan ha med å gjøre at jeg er litt for skrapet. Nå er jeg på samme vekt som jeg er på sommeren. Men på sommeren er det ikke så dårlig vær som det er nå.

Etter flere ritt i vår med surt og kaldt vær i tillegg til regn, har sykdom satt seg i kroppen til Kristoff. Selv om han har vært godt påkledd i ritt og konkurranser, har han hanglet. Og når kroppen skal presses til det maksimale, da er du avhengig av at maskineriet fungerer som det skal.

Det har det ikke gjort for 30-åringen.

Alexander Kristoff ble nummer 16 i Flandern rundt søndag. Her triller han inn til lagbussen på torget i Oudenaarde.

Holdes på 78 kilo

– De er veldig strenge på kosthold i laget. De har sagt jeg skal være på 78 kilo. Så da er jeg det. Men jeg pleier å være på 79–80 kilo i klassikerne. Kanskje er jeg litt for lett. Men nå får jeg bare holde det og satse på at jeg blir frisk. Så får vi se hvordan det blir i Paris-Roubaix søndag. Da spiller det ikke så stor rolle hvor mye du veier. Det er et flatt løp.

– Immunforsvaret ditt kan være svekket fordi du veier mindre?

– Ja. Hvis kroppen er på grensen, er det lettere å bli syk. Det sier seg selv, sier Kristoff som måler 181 centimeter på strømpelesten.

TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad mener Kristoff leverte et bra ritt i Flandern – formen tatt i betraktning. Han sier også at vektnedgang i en allerede topptrimmet kropp kan få følger.

Les også

Syk Kristoff før Flandern rundt: – Jeg er ikke blant favorittene

– Bør skje over tid

– Det er en sykdom i de fleste utholdenhetsidretter at folk skal være lettest mulig. En vektnedgang på for eksempel to kilo på en allerede trimmet kropp, bør skje over tid. Jeg tror ikke det spiller så stor rolle for Kristoff om han veier 78, 79 eller 80 kilo. Men går man raskt ned to kilo kan det medføre at han har litt mindre krefter. Da blir du litt slappere og mister litt energi. Det må gjøres over en lang periode, sier Kaggestad.

Han synes likevel han så en sprek Kristoff i Flandern rundt. Såpass sprek at det kan bli spennende på søndag. I et ritt som ikke har vært Kristoffs ritt til nå i karrièren.

– Er du forkjølet, påvirker det prestasjonene dine. Men likevel synes jeg det vi så i Flandern rundt var en klar forbedring. Spesielt med tanke på Paris-Roubaix. Det rittet kan passe ham ganske bra. Han er tung nok til å takle brosteinen. Men han må ha flaks for å lykkes der, sier Kaggestad.

Publisert: