Eriksen-perle sørget for perfekt start for Hareide

Selv om det bare ble 1-0, kan Åge Hareide innkassere sine første tre poeng som Danmarks landslagssjef. Armenia ble slått 1–0 i Parken, men det kunne blitt mye mer.

Christian Eriksen scoret Danmarks ledermål.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

DANMARK-ARMENIA 1-0

De som trosset regnværet og hadde tatt turen til storstuen Parken i København søndag kveld, fikk se Tottenham-stjernen Christian Eriksen sende danskene i ledelsen med 1–0 17 minutter ut i 1. omgang.

En jublende glad Åge Hareide (62) kunne senke skuldrene og trekke på smilebåndet i sin første kvalikkamp for Danmark.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd med spillet. Det eneste minuset i dag er at vi ikke scorer flere mål. Det ville gitt litt mer ro på benken, sa Hareide ifølge Ritzau.

– Han (Eriksen) er viktig for oss, for han er drivkraften og en kreatør. Det er viktig at han trives, for alle andre vil gi ballen til ham, sa Hareide om Danmarks nummer 10. Selv om Danmark produserte flere kvalifiserte sjanser, ble det med det ene målet. Men i en kvalik er det resultatet som teller aller mest. Der scoret Hareide full pott på første forsøk. Noe annet ville også vært en nedtur.

Les også

Disse elleve starter mot Tyskland

Les også

Berisha ennå ikke spilleklar for Kosovo

Les også

Nå venter feiring med familien for Kristoff: - Et eventyr å sykle her

Offensiv stil

Nordmannen har fått ros for den offensive stilen han har innført. På de fem første kampene under Hareides ledelse, alle treningskamper, har laget scoret 13 mål.

Laget ladet opp til den første virkelige testen med å slå Liechtenstein 5–0 i Horsens onsdag, i den nye 3-5-2-formasjonen. Som spillerne selv også lovpriser.

Danmark gikk til pause i øsregnet i den danske hovedstaden med 1–0. Etter en omgang som ikke flommet over av målsjanser. Men scoringen og ledelsen tilhørte Hareide & co.

Armenia hadde lite å by på, og Danmarks ledelse var av det fortjente slaget.

To minutter etter pause var Viktor Fischer farlig frempå, uten å klare å doble ledelsen. Flere halvfarligheter ble vasket frem med jevne mellomrom utover i omgangen. Uten at det ga tellende resultat.

Kasper Schmeichel skulle stått oppgjøret for danskene, men er ikke spilleklar etter en brokkoperasjon nylig. I stedet var det Frederik Rønnow fra Brøndby som voktet buret. Schmeichel satt på tribunen.

Ropte på straffe, ble hørt

Og etter hvert som Danmark spilte seg til sjanser utover i 2. omgang, men ikke fikk mål nummer to, ble nok også Åge Hareide en smule nervøs. Han ville så gjerne ha 2-0-scoringen som mer eller mindre ville punktert oppgjøret hjemmelaget eide.

Etter å ha ropt på straffe tre ganger tidligere i kampen, hørte dommeren på hjemmelaget da Viktor Fischer gikk i bakken snaut 20 minutter før slutt.

Christian Eriksen tok fart, dro til, men Armenia-keeper Arsen Beglaryan reddet både straffen og returen mesterlig. Hareides ansiktsuttrykk nede på sidelinjen fortalte det aller meste om hva han syntes om den misbrukte muligheten fra 11 meter.

Trippelsjanse

Armenias keeper fulgte opp strafferedningen med en skikkelig bærtur like etter. Målscorer Eriksen fikk lurt ballen forbi keeperen langt utenfor sekstenmeteren, la inn foran mål, men innbytter Yussuf Poulsen fikk ikke avsluttet skikkelig.

Kvarteret før slutt fikk Armenia sin sjanse. En trippelsjanse, faktisk. Men heller ikke gjestene fikk avsluttet skikkelig. Der levde danske farlig.

Det gjorde ikke livet enklere for Hareides nerver. 1-1 ville vært som et slag i mellomgulvet. Men Hareide slapp med skrekken.

Trenerens blå skjorte ble gjennomvåt i regnet der han byttet på å stå ute ved krittlinjen og sitte inne under tak. Men det spiller ingen rolle. For med tre poeng, seier i parken, og en resultatmessig perfekt start på kvaliken, er det ingenting annet som betyr noe.

Publisert: