I dag er det 20 år siden Solskjær ble United-spiller

Jubileet markeres i England.

  • Lasse Tomren
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Se intervju med Ole Gunnar Solskjær i videovinduet ovenfor

Solskjær gikk fra Molde til Manchester United 29. juli 1996 og merkedagen har ikke gått gamleklubben forbi.

På sine nettsider har klubben blant annet lagt ut en video med 20 av Ole Gunnars scoringer i United-drakt. I tillegg blir United-helten hyllet av tidligere lagkamerat Andy Cole og legenden Bryan Robson i et intervju.

— Ole er en herlig fyr og når jeg blir spurt om ham har jeg aldri et vondt ord å si, sier Cole til manutd.com.

Ole Gunnar Solskjær ble solgt til Manchester United 29. juli 1996. En måneds tid senere scorer han mot Blackburn, seks minutter ut i debutkampen.

Cole og Solskjær spilte seks sesonger sammen på Old Trafford, og har bare lovord å si om sin gamle lagkamerat.

Les også

Forren har ikke hørt fra Rosenborg

— Han gjorde en super jobb og jeg nøt virkelig å spille med Solskjær når jeg fikk muligheten. Han inspirerte meg, om han var på laget eller utenfor. Han hadde ikke et vondt ben i kroppen, og derfor likte jeg ham enda bedre.

— Jeg ser på ham nå og ser at han kan trene også, som er rart, for han var kanskje den mannen i klubben som sa minst! Men han er en herlig fyr og hvilke 20 år det har vært for ham. Han ser fortsatt ikke gammel nok ut til å feire noe 20-årsjubileum, men jeg ønsker ham alt godt.

Ole Gunnar Solskjær og Andy Cole spilte sammen i Manchester United. Her fra en FA-cupkamp i 1999.

Tidligere kaptein Bryan Robson spilte aldri sammen med Solskjær, men fulgte ham tett i tiden i United.

faksimile.jpg

— Ole var en fantastisk spiller for klubben og det var ingen overraskelse da vi hadde stor suksess ved å vinne «the Treble.» Han var en viktig del av det, selvfølgelig. Han er en fantastisk karakter og sjefen kunne bruke ham hvor enn han ville fordi han alltid ga alt han hadde.- Han var den naturlige målscorer og så, siden han er så fin karakter og en god fyr å ha rundt seg, var han enkelt og greit den perfekte spiller å ha i troppen, sier Robson.

Publisert: