Bohinen høyaktuell som Viking-trener

Viking er i ferd med å sirkle inn ny hovedtrener. Lars Bohinen (48) skal være den heteste kandidaten. Portugiseren Hugo Vicente blir toppspillerutvikler.

Lars Bohinen (48) har vært i dialog med Viking og skal ha signalisert interesse for den ledige trenerjobben. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

  • Stig Nilssen
    Stig Nilssen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

STAVANGER: - Jeg ønsker ikke å kommentere navn, men kan si at listen over kandidater er veldig kort nå, sier styreleder Stig H. Christiansen i Viking Fotball AS.

– Jeg håper og tror at vi i løpet av relativ kort tid kan presentere det nye trenerteamet i Viking, sier daglig leder Eirik W. Henningsen.

Aftenbladet er kjent med at Lars Bohinens navn skal stå på den korte listen og være utpekt som høyaktuell for jobben. Viking skal også ha hatt flere samtaler med 48-åringen de siste ukene, samtaler hvor Bohinen skal ha signalisert sin tydelige interesse. Han har ett år igjen av sin avtale som Sandefjord-trener, men det skal være mulig for partene å løse.

Les også

Vi har trillet terning på Eliteserie-trenerne. Kun én av dem får toppkarakter.

– Vi opplever at Viking er svært attraktiv, men alle trenerne ønsker klare svar i forhold til rammer. Vi kan betale det som det koster å få den rette. Det kan være like dyrt for klubben å bruke 1,3 millioner som for eksempel 2 millioner, sa AS-styreleder Stig H. Christiansen da de gikk i gang med å finne ny trener.

Vicente blir toppspillerutvikler

Etter det Aftenbladet forstår, har Viking ytterligere én trener på listen over kandidater. Også den personen skal ha gitt beskjed om at han er veldig interessert i jobben med å bringe Viking tilbake til eliteserien.

Lars Bohinen kan være på vei fra Sandefjord til Viking. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Les også

Vikings styreleder: – Jeg er veldig fornøyd

Viking kommer uansett ikke til å foreta seg noe konkret eller gi et bindende tilbud til noen før torsdagens ekstraordinære generalforsamling er gjennomført. Som kjent står en ny emisjon mot eksisterende og nye eiere i intervallet 15-30 millioner kroner på dagsorden under torsdagens møte.

Aftenbladet er også kjent med at Hugo Vicente, treneren for dagens G13-lag i Viking, overtar som toppspillerutvikler i Viking. Han har jobbet med talentutvikling i Benfica og Braga i 10 år. Portugiseren har også vært hovedtrener og drevet 3. divisjonsklubben Bergsøy i Møre og Romsdal.

Les også

Trenerkabalen er det viktigste for Viking-spillerne: - Vi kan ikke gjøre noe med økonomien

Lars Bohinen overtok som hovedtrener i Sandefjord før 2014-sesongen. Da hadde klubben rykket ned til 1. divisjon. Klubben fosset igjennom sesongen og sikret opprykket med soleklar margin til Tromsø på 2. plass. Heisen gikk ned igjen i 2015, men klubbledelsen valgte å tilby Bohinen en forlengelse av kontrakten ut 2018-sesongen.

Har vært sportsdirektør

– For oss er det viktig å ha kontinuitet i tråd med klubbens strategi og målsettinger. De siste to årene har lagt et grunnlag for en treningskultur og ferdighetsutvikling som klubben er tjent med å jobbe videre med, sa daglig leder Per Kjetil Berg i Sandefjord den gang.

Sesongen etter rykket laget igjen opp med Bohinen som sjef. I år beholdt de plassen etter å ha tatt 36 poeng og havnet på 13. plass. Viking tok 24 poeng. Bohinen er dermed godt kjent med hva som venter Viking kommende sesong og hva som skal til for å løfte laget videre.

Bohinen har også en bakgrunn som passer Vikings behov nå. Den tidligere utenlandsproffen med 49 A-landskamper har vært sportslig leder i Vålerenga og sportsdirektør i Stabæk. Han spilte også i Viking en halv sesong i 1990.

– Bohinen er tydelig

Alexander Gabrielsen la nylig opp som fotballspiller, han har hatt Bohinen som trener i Sandefjord de fire siste sesongene. Den tidligere Viking-spilleren forteller om en klar og tydelig trener som kom til klubben i 2014 og innførte 3-5-2-formasjonen.

– Bohinen la mye av ansvaret for innføringen av den nye formasjonen på spillerne. Han involverte oss veldig i forkankringen, og lyktes med det. Sandefjords utvikling under Bohinen har vært veldig bra, sier Gabrielsen til Aftenbladet.

– Hvordan tror du Bohinen vil være en match for Viking slik situasjonen er nå?

– Han vil i alle fall ha en klar plan og være veldig tydelig på alt fra spill til utvikling av klubben. Samtidig er det slik at en trener i Sandefjord får jobbe mye mer i fred enn i Stavanger. Her blir du ikke målt ukentlig på samme måte. Der ligger en stor forskjell, påpeker Gabrielsen.

Lars Bohinen har ikke besvart Aftenbladets henvendelser.

Publisert:
  1. Viking FK

Mest lest akkurat nå

  1. Fanget meteoren på film i Sandnes

  2. Ti omkom i bussulykke i Kroatia

  3. Møter gamle lagkamerater: – Vil vise at Viking tok feil

  4. Ansatt ved Rovik boas har testet positivt

  5. Vedum med frontalangrep på Ap i Nord-Norge

  6. 37 ordensforstyrringar natt til søndag - kroppsskade på Kampen