AaFK-spilleren har én stor drøm han ikke har gitt opp: –En dag skal jeg spille for Real Madrid

Lars Arne Nilsen gir Nenass (26) sin del av æren for at AaFK har sett bedre ut etter formasjonsbyttet.

Nenass har vært en av AaFKs beste spillere etter formasjonsbyttet. Han har sammen med Erlend Segberg utgjort en solid duo på defensiv midtbane-posisjon. Den suksessoppskriften ser ut til å fortsette i mandagens kamp mot Grorud.
Publisert: Publisert:

Etter at Lars Arne Nilsen valgte å endre til 4–2–3–1 har Nenass fått den rollen han trives best i. Da har AaFK-supporterne også fått sett hvor god Nenass kan være når han får sjansen.

– Det er alltid en god følelse å være på laget igjen. Jeg har slitt med skader så lenge, men nå er jeg skadefri og kan trene hardt. Nå gleder jeg meg til hver kamp, sier han til Sunnmørsposten.

Nenass har sammen med Erlend Segberg utgjort en sterk midtbaneduo.

– Jeg har spilt i denne posisjonen mange ganger. Det er min beste posisjon, sier han.

PODKAST: AaFK Fortuna-spiller Pernille Gardien har ei viktig historie å fortelle om hva forventningspress fra omgivelsene og deg sjøl kan gjøre med gleden med å spille fotball. Etter å gruet seg mer til å spille fotball enn å glede seg, valgte Gardien til slutt å oppsøke hjelp.

Har imponert Nilsen

– Nenass har vært såpass god at vi har lagt om formasjonen, fordi jeg synes han er bedre når han har spillet foran seg. Han gir oss litt mer hurtighet i midtbanen, som gjør at vi kan ta mer risiko når Nenass og Erlend balanserer så godt som de gjør.

Nilsen mener AaFK har vært bedre offensivt enn defensivt i 4-3-3.

– Nenass spiller enkelt og gjør det han er god på, så har utfordringen vært å bli skadefri. Vi får håpe at helsa holder, men han har dessverre hatt en litt utfordrende skadehistorikk.

Les også

AaFK-utlånt spiller mister flere kamper etter administrativ tabbe

Fotballdrømmen på Kapp Verde

Nenass er inne i sin fjerde sesong i AaFK. Vegen fram til det har vært lang for midtbanespillere fra Kapp Verde.

– Jeg hadde alltid med en fotball da jeg gikk på skole. Da jeg var ni-ti år spurten faren min om jeg ville begynne på et fotballakademi. Det var ikke tvil om at jeg skulle bli en fotballspiller, sier han.

Allerede i 2014 fikk Nenass sjansen som prøvespiller i Malmö, og i 2016 fikk han kontrakt i Vålerenga. Det ble det kun kamper på andrelaget før turen gikk videre til KFUM. I 2017 endte midtbanespilleren opp i Sarpsborg 08, men fra 2018 har Nenass vært i AaFK.

Les også

«Det kan være fornuftig med et Castro-salg i sommer. Det er nå klubben kan få penger for han»

Drømmen om spansk fotball

– Selv om jeg var ung da jeg reiste til Europa, så visste jeg at det bare måtte bli slik. Når drømmen din er å spille på et høyt nivå, da kan du ikke bli værende på Kapp Verde.

Nenass har alltid likt å følge med på engelsk fotball, der Manchester City lenge har vært favorittlaget hans. Real Madrid er også en klubb som betyr mye for Nenass.

– En dag skal jeg spille for Real Madrid. Det er en drøm jeg har hatt lenge, sier han.

– Og du tror fortsatt det kan gå, selv om det er en lang veg fra 1. divisjon i Norge til spansk fotball?

– Ja, det gjør jeg. Du vet aldri hva som kan skje i fremtiden. Jeg er bare 26 år og drømmer om å spille for klubber på et høgere nivå enn jeg er på nå. Jeg liker å ha den drømmen.

Les også

Kapteinen om starten i AaFK: – Jeg har vært min egen verste fiende

Motiveres av familien

AaFK-spillerens store motivasjon for å lykkes, er forsørge familien som bor på Kapp Verde. Der har han en samboer og ei datter, som han bare ser én gang i året når sesongen er over.

– Selv om jeg er vant til det de siste årene, så er det fortsatt utrolig vanskelig å ha det slik. Det å ikke ha noe familie i nærheten av meg, det er klart jeg kjenner på det. Hver gang jeg kommer hjem har datteren min vokst så mye, men vi holder kontakten hver dag.

Les også

AaFK-treneren etter sjansesløseriet: - Vi må hjem for å trene på avslutninger

Grorud neste

Mandag kveld venter Grorud på bortebane og AaFK.

– Grorud er et lag som svinger litt i prestasjonene. De har slått Raufoss borte og uavgjort mot HamKam, som er sterke resultater. Det blir nok en tøff kamp igjen, men vi skal reise ned dit for å slå dem, sier Nilsen.

Les også

  1. AaFKs seiersrekke ble stoppet av Sandnes Ulf

Publisert:
  1. Aalesunds FK
  2. 1. divisjon menn

Mest lest akkurat nå

  1. Den drapssiktede fra Kongsberg bodde i Stavanger

  2. Reagerer på skilting: Steinar Johansens helgetur til Stavanger ble brått dyrere enn forventet

  3. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er gravid

  4. Startet tilbud de savnet selv: – Kjemperespons

  5. Støre åpner for å etablere et eget sokkeldirektorat

  6. Her er Arbeiderpartiets nye gruppeleder i fylkestinget