Ødegaard flyttes ned til U21-landslaget

Martin Ødegaard blir ikke med i Lars Lagerbäcks landslagstropp.

Martin Ødegaard skal spille de neste kampene for U21-landslaget.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Martin Ødegaard er ikke med til A-landslagets kommende kamper, men skal i stedet forsøke å bidra til kvalifiseringssuksess for U21-landslaget.

Det ble klart da U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud presenterte troppen til de avgjørende kvalifiseringskampene mot Tyskland og Aserbajdsjan tirsdag.

Med i troppen er også formsterke Morten Thorsby.

Årsaken til at de to er med i U21-troppen handler om at Norge fortsatt har muligheten til å kvalifisere seg for EM.

– Det handler selvfølgelig om at vi har en anledning til å kjempe om en kvalifisering. I tillegg en det alltid en vurdering. Martin og Morten har kapasitet til å være med ett steg opp også, sånn sett er vi glade for at de kan være med oss denne gangen også, sier Smerud.

Les også

«Holdt Norge verdensklasse? På TV kan man nesten få inntrykk av det.»

Nye spillere i troppen

Tirsdag offentliggjorde også Lars Lagerbäck sin A-lagstropp, og den manglet som ventet noen mer eller mindre faste spillere på laget, tillegg til nevnte Ødegaard.

Birger Meling og Kristoffer Ajer har vært sikre kort i forsvaret den siste tiden, men er begge ute med skade. Håvard Nordtveit soner suspensjon for rødt kort i kampen mot Slovenia neste lørdag. Han vil være tilgjengelig til Bulgaria-oppgjøret tre dager senere.

Hovland, Aleesami og Mats Møller Dæhli kommer inn i troppen.

Det var også litt usikkert rundt keeper Rune Almenning Jarstein en stund, men førstemålvakten er friskmeldt og med.

Dermed ble det ikke aktuelt å hente inn Rosenborgs André Hansen i en vikarrolle blant keeperne.

Skaden bekymrer ikke

Ødegaard pådro seg nylig et brudd i hånden i en cupkamp for klubblaget Vitesse i Nederland. Skaden skal ikke være alvorlig og bekymrer ikke U21-sjef Smerud.

Han er heller ikke urolig med tanke på at Ødegaard har slitt med flere skader i år. På vårparten pådro han seg et brudd i foten.

– Bruddskader er tilfeldige og handler om støt. Det er lite å gjøre med det. Det hjelper ikke å be han drikke mer melk. Martin melder at han er i stand til å spille med hånden, så det skal gå fint, sier Smerud.

Norge står med 14 poeng etter åtte spilte kamper i EM-kvalifiseringen. Det er samme antall som Irland, som røk 0-6 for gruppeleder Tyskland sist. Tyskerne står med 19 poeng når to kamper gjenstår.

Kun gruppevinneren går direkte til EM-sluttspillet i Italia og San Marino neste sommer. De fire beste gruppetoerne skal ut i omspillskamper om de to siste plassene i sluttspillet.

Alt tyder på at Tyskland tar gruppeseieren i Norges gruppe, mens det vil bli en jevn og tett kamp om annenplassen.

Norge avslutter EM-kvalifiseringen med bortekamp mot Tyskland og hjemmekamp mot Aserbajdsjan.

(©NTB)

Publisert: