Leicester-spilleren fikk gult kort for å hedre sin avdøde klubbeier

Elleville gledesscener fra Leicester-spillerne i klubbens første kamp etter helikopterulykken forrige helg.

HEDRER EIEREN: Demarai Gray har gitt Leicester ledelsen i Cardiff. Han fikk etterpå gult kort for å dra av seg trøya i feiringen for å vise frem t-skjorten «For Khun Vichai».
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

CARDIFF CITY - LEICESTER CITY 0–1

I dag spilte Leicester City sin første kamp siden klubbeier Vichai Srivaddhanaprabha mistet livet i en helikopterulykke utenfor klubbens arena King Power Stadium.

Fire andre personer - Nusara Suknamai, Kaveporn Punpare. Eric Swaffer og Izabela Roza Lechowicz - omkom også i den tragiske ulykken en times tid etter Leicesters Premier League-oppgjør mot West Ham forrige lørdag kveld.

OMKOM: Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha.

Tirsdag kveld ble lagets ligacupoppgjør mot Southampton utsatt på grunn av hendelsen, men i dag klokken 16 var «The Foxes» i aksjon igjen; mot Cardiff i Wales.

Les også

Leicester-keeper Kasper Schmeichel knust etter eierens tragiske dødsulykke

Kampen var målløs til pause, men da Demarai Gray førte bortelaget opp i ledelsen ti minutter etter pause, utløste det enorme gledesscener blant Leicesters spillere.

Ben Chilwell la perfekt inn fra venstre, foran mål ventet Gray, og spissen satte ballen kontant i mål bak Cardiff-keeper Neil Etheridge.

Gray feiret med å dra av seg trøya og avsløre budskapet «For Khun Vichai». Dommer Lee Probert belønnet Gray med et - etter reglementet korrekt - gult kort.

EMOSJONELT: Leicester-spillerne feirer med målscorer Demarai Gray (i midten av bildet).

Leicester holdt ledelsen helt inn, og da sluttsignalet gikk kunne bortelagets spillere endelig juble litt etter det som har vært en svært tung uke for hele klubben.

Lenge etter at hjemmelagets spillere hadde forlatt banen, sto Leicester-spillerne igjen i hjørnet ved sine supportere for å motta hyllesten og takke for støtten.

– Jeg er stolt. Det har vært en skikkelig tøff uke for alle sammen. Måten alle i klubben opptrer på er et resultat av den familiekulturen Vichai bygget, sa keeper Kasper Schmeichel etter kamp, ifølge BBC.

– Det har vært en tøff dag følelsesmessig, og jeg er glad at vi maktet å ta tre poeng for ham, sa den danske keeperen.

Manager Claude Puel sa seg enig i at det var en tøff kamp etter en svært hard periode.

– Vi fortjente å vinne. Det er fantastisk, og vi tilegner seieren til formannen, sa Puel.

Franskmannen sier at det var vanskelig å forberede seg til lørdagens kamp.

– Det var viktig å finne den gode balansen mellom følelser og konsentrasjon. Jeg vil gratulere spillerne. Dette var det første steget, og nå kan vi fortsette.

Dette la Times-journalist Henry Winter ut på Twitter like etter kampslutt:

Spesiell oppkjøring

Oppladningen til dagens kamp ble svært annerledes enn foran en ordinær Premier League-kamp.

OPPVARMING: Leicester-spillerne takker de fremmøtte supporterne i Cardiff. Kasper Schmeichel til venstre.

Leicester-supportere som reiste til Wales for å støtte sitt lag lørdag fikk gratis frokost på King Power Stadium før avreise.

Og mange av de tilreisende supporterne var, i likhet med spillerne som varmet opp, iført t-skjorter med bilde av den avdøde eieren.

Du kan se flere bilder fra oppvarmingen og fra markeringene rundt kampen lenger ned i artikkelen!

STØTTER LAGET: Leicester-fans med t-skjorter som hedrer Vichai Srivaddhanaprabha.

Lagene marsjerte ut noen minutter tidligere enn vanlig, til enorm applaus fra publikum i Cardiff, ifølge BBCs live-oppdatering.

Deretter ble et spesiallaget Thailand-flagg med «RIP Vichai» og Leicesters klubbmerke rullet ut.

GIGANTFLAGG: Leicester-supporterne takker sin avdøde eier.

Etter at blomsterhilsener ble lagt ut på banen, ble det avholdt ett minutts stillhet. En berørt Kasper Schmeichel ledet det BBC beskrev som en «følelsesladd teamtalk». Alle spillerne var iført svarte sørgebånd.

TUNGT: Leicester-keeper Kasper Schmeichel står sammen med lagkamerater og støtteapparat under ett minutts stillhet før kampen mellom Cardiff og Leicester.

BBC-kommentator Ian Stringer har fulgt Leicester tett. Han la ut denne beskjeden på Twitter før kampstart.

– Resultatet ikke viktig

Srivaddhanaprabhas penger gjorde det umulige mulig i engelsk fotball. Han sto bak et av tidenes største fotballmirakler da Leicester, under manager Claudio Ranieri, vant Premier League sesongen 2015/16.

STILLHET: Cardiff og Leicester (i svart) foran kampen.

Dagens manager Claude Puel uttalte før kampen at dagens resultat ikke ville bety stort og at det har vært vanskelig å konsentrere seg om å spille fotball den siste uken.

– I helgen, og i alle påfølgende kamper, spiller vi for å hedre en mann som gjorde så mye for klubben vår. Resultatet er ikke viktig, men vår sult og vår evne til å yte vårt beste for å ære vår formann er det viktigste, sa Puel ifølge BBC.

– Vi har snakket om at vi ville spille. Det er hva Vichai hadde ønsket og det er det vi vil gjøre, sa Jamie Vardy til Sky Sports.

MANAGER: Claude Puel ankommer Cardiff City Stadium lørdag ettermiddag.
Les også

Supporterlederen om den omkomne Leicester-eieren: – Har aldri hørt noen si et negativt ord om ham

Begraves i hjemlandet

Mens Leicester spilte kamp i Cardiff, har Vichai Srivaddhanaprabhas begravelse startet i hans hjemland Thailand.

Seremonien skal vare til 9. november og avholdes i et buddhisttempel i Bangkok. 60-åringen var en av Thailands rikeste menn, og mange fra landets elite er ventet for å ta avskjed.

Jamie Vardy, Kasper Schmeichel og Wes Morgan er blant spillerne som kommer til å fly til Bangkok etter kampen for å delta i begravelsen.

– Det er ikke mange mennesker man kommer i kontakt med som har en innflytelse på deg. Han hadde stor innflytelse på mitt liv, og du kan se på reaksjonene i dag at han betydde mye for så mange. Jeg er vanvittig stolt over å ha kjent ham, sa Schmeichel etter lørdagens kamp.

HØYTIDELIG: Vichai Srivaddhanaprabhas begravelsesseremoni starter i Debsirindrawas-tempelet i Bangkok lørdag.

På grunn av Srivaddhanaprabhas høye status i hjemlandet er det gitt et såkalt kongelig tilskudd til gjennomføringen av begravelsen. Det innebærer at kongen har anerkjent at Leicester-eieren er verdig en kongelig støttet begravelse, med tilhørende rojale ritualer.

Etter thailandsk tradisjon vil begravelsen vare i flere dager. I tillegg vil den kongelige begravelsen inkludere blant annet et baderitual, samt at den avdøde Leicester-eierens levninger blir lagt i en spesiell åttekantet urne.

FÅR STØTTE: Jamie Vardy og James Maddison ankommer stadion i Cardiff.
TAKKER: Leicester-supportere med et flagg med teksten «Khun Vichai Then, Now & Forever Your Ambition Achieved Our Dreams».
HEDRER: Kasper Schmeichel med en t-skjorte hvor Vichai Srivaddhanaprabha er avbildet med teksten «The Boss» over.
ENDELIG KAMP: Leicesters Harry Maguire (i mørk drakt) i duell med Cardiffs Callum Paterson.
Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk