Ribbeinsbrudd for Andreas Lie: - Timingen er elendig

AaFK-keeperen på sidelinja i flere uker — en drøy måned før seriestarten.

Andreas Lie
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Andreas Lies mål om å vinne keeperkampen i AaFK har fått seg en kraftig smell. Et ribbeinsbrudd setter nemlig keeperen ut av spill de kommende ukene.

— Det har vært ei vond og tøff helg. Timingen på dette er jo elendig, innser AaFK-keeperen.

Det var i lørdagens treningskamp mot finske SJK at Lie skadet seg. Han vartet opp med en dobbeltredning, men det hele endte med et irriterende utfall likevel: Edvard Skagestads kne traff Lie i ribbeina. Lie fullførte kampen med smerter, men i ettertid ble det konstatert ribbeinsbrudd.

— Timingen er jo dårlig, men jeg følte meg i god form og alt det der. Jeg kommer sterkere tilbake, sier Andreas Lie.

Les mer om helgens kamp:

Les også

Lie med matchvinnerredning

Les også

AaFK-sjefen: - Vi fikk tidvis kjørt oss

Seriestarten neppe i fare

Ifølge fysioterapeut Bjørn Erik Melland må Lie ta det helt med ro i omlag to uker. Deretter blir det gjort en ny vurdering på når Lie trolig kan være tilbake. Melland tror ikke seriestarten 11. mars er i fare.

— Hva tror du dette betyr for dine sjanser til å stå serieåpningen?

— Det er vanskelig å si. Det er aldri ideelt å skade seg i oppkjøringen. Det gjør det selvfølgelig vanskeligere, men jeg ser ikke kampen som kjørt. Jeg skal komme sterkere tilbake, sier Andreas Lie.

AaFK-trener Trond Fredriksen synes oppriktig synd på keeperen.

— Først og fremst er dette forferdelig trist for Andreas sin del, spesielt i den fasen vi er i og med tanke på konkurransen med Lars, sier Fredriksen.

— Det er vel ingen tvil om at dette er et kjempepluss for Lars Cramers sjanser til å vinne keeperkampen?

— Ja, ja, ja. Nå får jo han all verdens muligheter framover. I fotballen er det sånn at den enes død er den andres brød. Skader er en del av fotballen og nå får Lars sjansen framover, sier Fredriksen.

Også Mäntyla ute

Andreas Lie er ikke den eneste AaFK-spilleren som må klare seg uten fotball de kommende ukene. Det samme må midtstopper Tero Mäntyla.

— Tero landet på noe spist i kampen mot Hødd og fikk et lite brudd i en tverrtagg i ryggen. I praksis er det veldig likt et ribbeinsbrudd. Det er ikke noe farlig, men det er et spørsmål om smerte. Smerten må gi seg litt før han kan være tilbake i trening, sier Bjørn Erik Melland.

Trolig dreier også dette seg om noen uker. Med andre ord burde seriestarten være innenfor rekkevidde, selv om det aldri er optimalt å miste viktige uker før seriestarten.

— Det er helt klart ikke gunstig å miste to spillere i en så viktig fase, men igjen: skader er en del av fotballen og det må vi forholde oss til, sier Trond Fredriksen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk