Norge tapte nøkkelkamp: Nå henger drømmen om semifinale i en tynn tråd

Vertsnasjonen ble for sterk for de norske håndballgutta.

Landslagstrener Christian Berge fortviler under kampen mot Kroatia. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

 • Christian Skare Stendal
 • Odd Inge Aas
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

KROATIA - NORGE 32–28

ZAGREB/OSLO: Norge kan fortsatt nå semifinalen i håndball-EM, men 28-32-tapet for Kroatia lørdag gjør veien videre veldig kronglete. Kroatene var best i «slaget i Zagreb».

Nå må Norge vinne den siste gruppespillkampen mot Sverige for at håpet om avansement skal leve. I tillegg er de avhengig av hjelp i andre kamper.

Les også

Slik kan Norge gå videre i EM

– For mange misbrukte sjanser

– Jeg er skuffet, det er ikke tvil om det. Det er for mange brente sjanser og for dårlig bakover i dag. Det er det det handler om, sier trener Christian Berge.

– Vi kommer litt bakpå fra start av. Jeg synes egentlig vi ble jagende i 60 minutter. Samtidig synes jeg vi kommer til veldig mange gode sjanser, men brenner ekstremt mange i første omgang. Vi kunne faktisk ledet med to-tre mål om vi satt sjansene våre. Så det er frustrerende, sier Kristian Bjørnsen.

Kantspilleren vet det blir tøft med avansement for Norge, men tror det er fullt mulig å slå Sverige med de fem målene som er nødvendig.

– Vi skal ikke gi oss før kampen. Vi skal gi det en fair sjanse, sier han.

Ivan Stevanovic vant keeperkampen ganske klart foran vel 15.000 tilskuere. Det er samme mann som stoppet Norge i OL-kvalifiseringen i Danmark i 2016.

Norge fikk en helt forferdelig åpning lørdag. Etter snaut 14 minutter sto det 8-4 til Kroatia. På veien dit hadde de norske gutta bommet på seks skudd og kastet bort ballen like mange ganger på tekniske feil.

Det kan ikke kalles annet enn marerittstart.

Sander Sagosen og Gøran Johannessen måtte konstatere at det ble tap i nøkkelkampen. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Les også

Vi fulgte Kroatia-Norge direkte

Veteranen ut

Kaptein Bjarte Myrhol hadde en blytung åpning med skuddmiss på tre av fire muligheter. Han ble tatt av banen etter 16 minutter og sparket sint i en reklameplakat ved den norske benken.

Keeper Torbjørn Bergerud kom ikke opp på i nærheten av sitt beste. Han ble erstattet av Espen Christensen da 2/3 av omgangen var spilt.

Les også

Frankrike-keeperen herjet mot Sverige: Det er gode nyheter for Norge

Spillet løftet seg etter hvert. Kroatia ledet bare 17-15 til pause.

Det ble dramatisk i annen omgang, men hjemmelaget holdt seg foran. Norge kom aldri opp på sitt maksnivå, og målvaktene ble skutt i senk i perioder.

På tribunen satt Kroatias superstjerne Domagoj Duvnjak. Han pådro seg en skade i EMs åpningskamp og har vært tilskuer siden.

Revansj

Norge slo Kroatia etter ekstraomganger i VM-semifinalen i fjor. Nå var det ombyttede roller, og EM lever for fullt etter vertsnasjonens seier lørdag.

Den norske troppen fryktet de rumenske dommerne. Kroatia fikk noen tvilsomme avgjørelser med seg, men også langt flere utvisninger enn Norge.

(©NTB)

Publisert:
 1. Håndball-EM herrer 2018
 2. Christian Berge
 3. Sander Sagosen

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne (18) til sykehus etter ulykke i Sola

 2. Nye tilfeller mandag kveld: 47 smittede og minst 920 i karantene ved skoler og barnehager i Stavanger

 3. Hva skjer med smittetallene i Stavanger? Smittevernoverlegen forklarer

 4. – Jeg går bare mye dypere inn i depresjon

 5. Statsministerens kontor lar Bent Høies påskestunt passere

 6. Ansatt smittet på sykehjem i Stavanger