Helmersen storkjørte i Africa Eco Race – nå venter monsteretappe

Marius Helmersen viste seg fra sin beste side mandag og kjørte inn til en solid 6.-plass. Nå venter en monsteretappe som strekker seg over to dager.

Marius Helmersen før Africa Eco Race starter.
  • Simen Knutsen
    simen.knutsen@adresseavisen.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Etter de tekniske problemene Levanger-mannen har slitt med i Africa Eco Race de siste dagene, er han nå på rett spor og klar for et av løpets hardeste etapper.

– De har ikke mulighet til å skru på syklene etter målgang. Det vil si: at om de skulle få problemer på den første etappen, vil det få konsekvenser for onsdagens etappe. Det blir veldig spennende å se om Marius kommer seg hel gjennom disse to dagene. Gjør han det, kan det fort være mulig med en topp ti-plassering i årets rally, sier landslagskjører André Wold Larsen.

Les også

Helmersen sliter i Africa Eco Race: – Jeg glemte å fylle drivstoff

Imponerer pappa

Halvor Helmersen er imponert over det sønnen har vist og sier at de to etappene er svært utslagsgivende for sammendraget.

– De er helt avgjørende. Han har kjørt imponerende i dag og har klatret tre plasser. Marius har vist før at han takler de forholdene han kjører på i dag bra. Nå gjelder det å være taktisk og bruke erfaringen han har.

Motorsykkelkjøreren har holdt kontakt med dem hjemme og melder om positiv utvikling.

– Han sier at han har en veldig god følelse og at han har enda mer å gå på. Han er i utrolig god form, så jeg har trua, sier Helmersen senior.

Les også

Ullevålseter mistet ledelsen: – Veldig krevende og ganske kjedelig

Ullevålseter står fast

Tidligere i løpet har Pål Anders Ullevålseter kjørt inn til én etappeseier og én tredjeplass. Han var også offensiv før dagens etappe.

– Jeg vil prøve å komme opp på topp ti. Jeg må ha et mål, ellers blir jeg umotivert, sier han til sin offisielle hjemmeside før dagens etappe.

Akkurat nå ser det ikke så lovende ut for den rutinerte enduroføreren som nok en gang sliter med bensintilførselen.

Ullevålseter melder om mekaniske problemer. Det er de samme problemene han har hatt før. Bensinen pumpes ujevnt. Han leter nå etter feil, men situasjonen er komplisert.

Ullevålseter lå på en 17.plass før dagens etappe, men ser nå ut til å falle mer.

Publisert: