Rosenborgs juniorkaptein til Sandnes Ulf

Rosenborgs juniorkaptein, Vegard Østraat Erlien, skriver kontrakt med Sandnes Ulf.

Rosenborgs juniorkaptein, Vegard Østrått Erlien, går til Sandnes Ulf. Her er han i kamp for RBK 2.
 • Egil Ø. Nærland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Aftenbladet vet at Sandnes Ulf har jobbet med å hente Østraat Erlien en stund, og nå bekrefter daglig leder Tom Rune Espedal at midtbanespilleren blir å se på trening i Sandnes kommende mandag.

Vegard Østraat Erlien var kaptein for Rosenborgs juniorer som slo ut Viking i NM-semifinalen i fjor høst.

Midtbanespilleren kom fra Byåsen til Rosenborg som 15-åring og har tatt tre NM-titler med G16 og G19 lagene til mesterklubben i Trondheim.

Han har også 61 kamper og 15 mål for Rosenborgs andrelag, han har hospitert på A-lagets treninger, men Kåre Ingebrigtsen har ikke funnet plass til ham når han fra i år blir senior.

– Selv om han ikke fikk kontrakt med Rosenborg, er vi sikre på at vi får en svært talentfull spiller som vil styrke vårt lag, kanskje ikke fra første dag, det venter vi ikke, men Østraat Erlien er en type vi mener kan utvikle seg til å bli en ledende midtbanespiller for Sandnes Ulf, sier Tom Rune Espedal.

Les også

Herman Kleppa er aktuell for Sandnes Ulf

19-åringen fra Trondheim blir den femte nykommeren hos Sandnes Ulf.

Tidligere har klubben sikret seg Akinshola Akinyemi fra Fredrikstad, Erixon Danso fra Jerv, Daniel Edvardsen fra Bodø/Glimt og Ári Mohr Jónsson fra HB Thorshavn. Sistnevnte blir ikke å se på trening før i slutten av januar.

Mye tyder på at også kantspilleren Herman Kleppa fra Viking blir tilbudt kontrakt. 21-åringen har trent med klubben denne uken og har bekreftet sin kapasitet overfor trenerteamet.

Dersom Kleppa blir skriver kontrakt, må Sandnes Ulf fortsatt styrke troppen med keeper, midtstopper og spiss. Kanskje også en ekstra midtbanespiller da fremtiden er uviss for Vidar Nisja som er satt utenfor på ubestemt tid med kyssesyken.

Les også

 1. Her er Sandnes Ulfs nye forsvarsspiller

Publisert:
 1. Fotball
 2. Tom Rune Espedal
 3. Sandnes Ulf
 4. Kåre Ingebrigtsen
 5. Trondheim

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi kan ikke kjøpe oss mening med livet

 2. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 3. Bråstoppet å pakke hockeybagen da han ble millionær

 4. – Skal ikke barnet mitt få være med på juleshow?

 5. Bare ett år etter åpningen, er gangveien til Refsnesstranda stengt. Trolig graves den fram til våren

 6. Deilig varme og dyre syklister