Norge rotet bort seieren i sluttminuttene

Men Norge er I praksis likevel EM-klar.

Norge hadde seieren i lomma, men mistet den i sluttminuttene.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Norge 2-2 Østerrike

– Når vi leder 2-1 kort før slutt må vi klare å ro det i land, men vi greide ikke det i dag. Det var synd, men ett poeng er mye bedre enn null. Vi har alt i vår hule hånd, sa kaptein Maren Mjelde til NTB.

Norge blir gruppevinner med seks poeng på de tre gjenværende kampene mot Wales (tirsdag), Kasakhstan og Israel. De to siste spilles på hjemmebane i september, mot gruppas to klart svakeste lag.

– Vi fikk ett poeng i dag, og det er veldig viktig med tanke på gruppeledelse og EM-plass. Eneren i dag er mer på treersiden, sa landslagssjef Roger Finjord.

Mjelde og Isabell Herlovsen scoret hvert sitt fine mål, og det så lenge ut til å skulle gi Norge en noe heldig seier mot et østerriksk lag som lyktes med sitt aggressive press i sommervarmen.

Norge greide ikke å utnytte overgangsmulighetene som dukket opp på 2-1 og ble i stedet straffet defensivt. Fem minutter før full tid brøt spissen Nicole Billa gjennom og fant Laura Feiersinger, som utlignet alene med Ingrid Hjelmseth.

Det var ikke ufortjent at Østerrike fikk med seg et poeng, som sannsynligvis vil hjelpe laget til EM som en av de seks beste toerne i kvalifiseringen.

Les også

« Vi kommer til EM, men vi må løfte prestasjonen for å hevde oss der»

Les også

Hegerbergs oppskrift for norsk mesterskapssuksess

Grov miss

I det 13. minutt kom Norge under på en grov personlig feil. Østerrike kontret etter en feilpasning av Ada Hegerberg, men Nora Holstad Berge så ut til å ha full kontroll på det lange framspillet. I stedet bommet hun og dempet bare ballen for spissen Nina Burger, som scoret alene med keeper.

– Jeg så ikke ballen ordentlig og bommet rett og slett. Dårlig av meg, sa Berge om Norges første baklengsmål i EM-kvalifiseringen og det første overhodet mot Østerrike.

Norge slet med å håndtere Østerrikes press og fikk ikke i gang noe eget spill. Ballfører ble umiddelbart omringet av motstandere, og gang på gang endte de norske angrepene etter et trekk eller to etter dårlige valg av stressede spillere.

Mjelde fant løsningen da Hegerbergs sentring i det 23. minutt nådde henne drøyt 20 meter fra mål. Hun skjøt på direkten, og med strak vrist feide hun ballen i hjørnet til 1-1. – Jeg konsentrerte meg om å treffe ballen ordentlig, og det gjorde jeg, sa hun.

Tross den oppturen var det Østerrike som avsluttet første omgang best og kom til flere muligheter mot et norsk lag som gikk til pause med mye å snakke om.

Les også

Hegerbergs stikk til fotballgutta: - Kan ikke komme 45 minutter for sent

Bedring

– Vi fikk justert en del ting i pausen, og første 20 minutter av annen omgang spilte vi slik vi ønsker, sa Roger Finjord til NTB.

Herlovsen hadde slitt med å komme i gode posisjoner foran mål, men i det 56. minutt ble det helt riktig. Andrine Tomter slo et presist innlegg fra venstre, Herlovsen hoppet i rett øyeblikk og ruvet over gjestenes kaptein Viktoria Schnaderbeck da hun med hodet styrte ballen i lengste hjørne.

– Jeg er veldig fornøyd med headinga, men synd det ikke ble vinnermål, sa Herlovsen.

Østerrike kom til flere muligheter før utligningen. Den var vel fortjent, men kommer ikke til å spille noen rolle når gruppevinneren kåres en gang i september. (©NTB)

Les også

  1. Høgmo kan ikke love trønderbataljonen ny tillit

  2. Helland: - Maks 60 minutter. Det var de klare ordene fra Schwabe

  3. Her er ekspertenes dom over Høgmos «trønderbataljon»

Publisert:
  1. Kvinnefotball

Mest lest akkurat nå

  1. To drept og mange skadd da mann skjøt på utested i Oslo

  2. Omkom i druknings­ulykke på Sande­stranden

  3. Jordmor på SUS: – Har aldri vært så bekymret som jeg er nå

  4. Sauda nest varmest i landet

  5. Eierne av Martinique-huset protesterer mot planer om ute­sted på nabo­eiendommen

  6. Hun trodde hun var trygg på boinstitusjonen. Så tok nattevakten kontakt på Messenger