Start raknet og satte bunnrekord: - Dette var flaut

Sørlendingene tapte hele 0-5 hjemme mot Stabæk.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

KRISTIANSAND: Det startet som en jevn kamp, men gjestene fra Bærum fikk to mål rett før pause, og mot slutten av kampen raknet det fullstendig.

— Dette var flaut. Måten vi avsluttet kampen er ikke akseptabel. Vi manglet karakter for første gang i årets sesong, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Kristoffer Ajers avskjed med Kristiansand ble blytung. Stabæk var mange hakk for sterke for vertene og vant 5-0.

— Det var helt elendig. Vi fikk ballen, så sparket vi den bort. Ingen gikk på løp, og ingen traff med pasningene, sier Kristoffer Ajer, som tok farvel med Sør Arena-publikummet søndag.

Steinar Pedersen og Start-benken ble vitne til en uhyre svak kamp av hjemmelaget.

Det betyr at det er 28 kamper siden Start sist vant en fotballkamp i eliteserien – det er ny rekord.

Gavepakke fra De John

Stabæk holdt mye i ballen i 1. omgang. Start slet med å skape noe offensivt. Mathias Rasmussen dro til med et frispark fra 30 meter som keeper Gurpeet Sandhu reddet enkelt.

Med ti minutter igjen til pause fikk Stabæk en corner. Giorgi Gorozia svinget ballen inn og Ohi Omoijuanfo stanget inn.

Ikke lenge etter satte Ernest Asante fart forbi Robert Sandnes. Han la ballen inn foran mål. Alex De John virket å ha full kontroll, men dempet ballen perfekt til Giorgi Gorozia, som bredsidet ballen i mål.

Les også

Følg direktesendingen etter Start-Stabæk

Start kom ut i 2. omgang som et bedre lag og angrep Stabæk, men det ble kun en stor sjanse av det. Det var det Eirik Wichne og Mathias Rasmussen kombinerte. Førstnevnte avsluttet fra ti meter, men ballen strøk stolpen.

Raknet på slutten

I stedet var det Stabæk som punkterte kampen. Innbytter Moussa Njie fikk ballen på krysset av 16-meteren. Han skrudde ballen bort i lengste hjørne, forbi Håkon Opdal.

Tre minutter før slutt var situasjonen ganske lik – bare fra motsatt side. Birger Meling med venstrebeinet i lengste hjørne. Bare to minutter etter var Moussa Njie frempå igjen og fastsatte sluttresultatet til 0-5. Dermed stikker Stabæk fra Start på tabellen. Det er nå fire poeng opp til søndagens motstander – og til Vålerenga på kvalifiseringsplass.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk