Lennon: - Respektløst å snakke om Deila-sparking

Ronny Deila tapte kampen han ikke kunne tape. Skotsk presse forventer at den norske manageren får sparken som Celtic-manager, men tror ikke nødvendigvis det skjer før etter sesongen.

Ronny Deila er i hardt vær etter tapet mot Rangers søndag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Søndag kveld tapte Celtic semifinalen i den skotske FA-cupen på straffesparkkonkurranse mot erkerivalen Rangers. Før kampen mente The Scottish Sun at supporterne ville tilby seg å kjøre Deila til flyplassen dersom det ble tap. Presset på Deila har neppe vært større enn det er akkurat nå.

— I fotball vet du aldri. Alt i alt er det mitt ansvar, og er det ikke godt nok på banen, er det ikke godt nok, sa Deila til pressen etter kampen.

Les også

Ødegaard briljerte i Castilla-seier

Får sparken av pressen

Skotsk presse virker enig om at den dramatiske cupkampen på Hampden Park vil få store konsekvenser for den tidligere Strømsgodset-treneren.

— Ronny Deilas tid som Celtic-manager er over. Han får kanskje lov til å fullføre sesongens fem siste kamper, men laget hans er tregt og svakt. De trenger en ny start under en ny trener som har friskere ideer, skriver Gary Ralston i Daily Record.

Robert Collins i The Scottish Sun skriver det samme.

— Det er mye mulig at Celtic er på vei til å ta ligatittelen, men for fansen er det rett og slett utenkelig å tape for et Rangers-lag som har tilbrakt de siste fire årene i lavere divisjoner.

— Hans begredelige resultater i Europa har allerede økt presset, og det virker som det ikke er noen vei tilbake for nordmannen etter katastrofen på Hampden.

Les også

Ny Barcelona-kollaps: Dette har ikke skjedd på over 13 år

Lennon kan ta over

Neil Lennon er en av kandidatene til å ta over etter Deila. Selv nektet skotten, som ledet Celtic fra 2010 til 2014, å kommentere saken etter søndagens kamp av respekt for Deila.

— Jeg vil ikke snakke om noe sånt fordi det fortsatt er en som har ansvaret. Jeg var i samme situasjon da jeg var i Bolton, og det er respektløst å snakke om det. Han har en ligatittel å vinne, og han fortjener å fullføre det, sier Lennon til The Scottish Sun.

— Deretter må de diskutere situasjonen i sommer, men for øyeblikket går det ikke bra for Celtic, og det har det ikke gjort på en stund.

Les også

Ekspert totalslakter dommeren etter høydramatisk kamp

Celtic topper tabellen åtte poeng for Aberdeen når fem runder gjenstår. Første mulighet til å reparere skaden er neste søndag i seriekampen mot Ross County.

Deila klarte ikke å kvalifisere laget til mesterligaen heller denne sesongen og røk ut for Åge Hareides Malmö. I europaligaen gikk det ikke stort bedre mot Molde, Ajax og Fenerbahçe, hvor skottene endte sist i gruppespillet.

I ligacupen ble det tap for Ross County i semifinalen, før laget led samme skjebne i FA-cupen mot Rangers.

(©NTB)

Les også

  1. Supporterleder tror Deila får sparken: - Skjønner ikke hva han holder på med

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Camilla stygt skada under handballkamp i Storhallen: – Dei tribunane skulle aldri ha stått der

  2. Else-Marie (76) gravde opp hagen for å huse Svitlana og barna: – Nå er det bare glede

  3. Nå skal flere tas

  4. Overrasket i lokaloppgjøret: Dette har ikke skjedd på 22 år

  5. Mange prøvde seg i konkurransen – nå er fem finalister klare

  6. Hun trodde hun giftet seg med drømmemannen. «Ganske ille», skriver Frode Thuen om det han får høre