Norsk slalåm-opptur i Østerrike: Nina Haver-Løseth snuste på pallen

Nina Haver-Løseth kjørte noterte sesongbeste i slalåmrennet i verdenscupen i Flachau.

Nina Haver-Løseth satte sesongbeste i Flachau tirsdag
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Mikaela Shiffrin vant etter en overlegen finaleomgang.

Haver-Løseth var nummer fire etter første omgang. Det var hennes beste plassering etter en førsteomgang denne sesongen.

28-åringen forsvarte plasseringen i finaleomgangen da hun kom i mål fem hundredeler foran et av hjemmehåpene, Katharina Truppe.

Les også

Haver-Løseth klarte ikke sesongbeste, var langt bak Shiffrin

– Det har vært en tøff start på sesongen, så det var godt å se det grønne tallet igjen, sier Haver-Løseth ifølge NRK.

Sist Haver-Løseth var på pallen i verdenscupen var i nettopp Flachau for ett år siden. Da ble hun nummer to, kun slått av svenske Frida Hansdotter. Tirsdag måtte imidlertid Haver-Løseth se de tre siste på toppen etter første omgang passere henne.

– Jeg må finne ut hvordan jeg skal slippe meg løs og gi litt mer gass, siden det er fortsatt veldig kontrollert. Men det var et stort steg i riktig retning i dag, sier Haver-Løseth.

Shiffrin overlegen igjen

For en gangs skyld ledet ikke den suverene verdenscuplederen Mikaela Shiffrin etter første omgang. Den amerikanske jenta var nummer to, 0,37 sekunder bak østerrikske Bernadette Schild. Fjorårsvinner Hansdotter var nummer tre etter første omgang.

Shiffrin knuste imidlertid både Hansdotter og Schild i finaleomgangen, og noterte seg dermed for sin niende verdenscupseier denne sesongen. 22-åringen er i rute til å sette ny rekord i antall verdenscuppoeng på en sesong.

– Den første endringen jeg gjorde var hvordan jeg tenkte, forklarte Shiffrin forskjellen på første og andre omgang.

– Jeg så Bernadettes første løp og jeg syntes det var så rent og aggressivt, og kult å se på. Jeg hadde ingenting å tape. Jeg må si at Bernadette gjorde det til et bra show. Jeg kan tenke meg hvor nervøs hun var i andre omgang. Det er tøft å stå igjen på toppen foran hjemmefansen, fortsatte hun.

Skjøld falt tilbake

Haver-Løseth hadde en femteplass som sitt beste resultat i verdenscupen hittil i vinter. Den kom under storslalåmen i Courchevel like før jul. Ellers har det vært mye stang ut og høyst beskjedne plasseringer.

Maren Skjøld lå på 14.-plass etter første omgang i Østerrike, men falt tilbake ti plasser til slutt. Hun var 4,81 sekunder bak Shiffrin etter finaleomgangen.

Haver-Løseth og Skjøld var de eneste norske i finaleomgangen. Mina Fürst Holtmann kjørte ut i første omgang, mens Kristine Gjelsten Haugen ikke klarte å ta seg inn blant de 30 beste.

(©NTB)

Publisert: