Svensk skiprofil reagerer på Northugs stikk: – Vakkert når noen sparker ham litt

– Petter er jo som han er.

Petter Northug var som ventet et stykke bak de beste på Beitostølen. Til helgen skal han gå norgescuprenn på Gålå.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Jörgen Brink. Navnet er kjent for nesten alle langrennsinteresserte nordmenn.

En uforglemmelig VM-stafett i Val di Fiemme i 2003 er grunnen til det. Sverige ledet solid foran Norge og Tyskland da Brink var ute på svenskenes ankeretappe. Det gikk mot svensk guld.

Plutselig skjønte hverken tilskuere, kommentatorer eller TV-seere noe som helst. Norges Thomas Alsgaard og Tysklands Axel Teichmann var plutselig oppe i ryggen på Brink, som nesten sto stille i den siste bakken.

Alsgaard og Teichmann seilte forbi, før førstnevnte sikret norsk gull i et nervepirrende spurtoppgjør.

Brink og Sverige måtte nøye seg med bronsen. Han har i ettertid fortalt VG at han fikk hjerteflimmer under stafetten.

«Å ta en Brink» har vært et uttrykk i langrennsverden helt siden den berømte stafetten.

En skuffet Jörgen Brink (i midten) flankert av lagkameratene Mathias Fredriksson (t.v.) og Per Elofsson etter VM-stafetten i 2003. Kong Harald V var også på plass i Val di Fiemme.

På fredag ble Petter Northug diskvalifisert etter sesongåpningen på Beitostølen. Skistjernen fortalte at han slet ute i løypa (noe som forårsaket skøytingen som fikk han diskvalifisert). Etterpå sendte han et stikk til Brink.

– Dette kan nesten minne om kollapsen til Jörgen Brink. Det var litt det samme, bare at jeg klarte å mobilisere på den siste utforkjøringen ned mot mål. Det klarte ikke Brink, sa Northug til VG.

44 år gamle Brink er fortsatt aktiv i langrennssporet og har de siste årene gjort suksess som langdistanseløper. Han vant blant annet Vasaloppet tre ganger på rad fra 2010 til og med 2012.

Nå forteller han at planen er å gi seg etter sesongen. Stafetten i 2003 vil imidlertid leve videre lenge etter at han har lagt skiene på hyllen.

– Men da det skjedde – og også lenge etterpå – fikk jeg faktisk veldig mye sympati fra vanlige folk i Norge. Men Petter er jo som han er, sier Brink til Expressen om fredagens Northug-kommentar.

Petter Northug hadde ikke noen spesielt god sesongåpning på Beitostølen. Først ble han som nevnt diskvalifisert fredag, deretter røk han ut av sprintprologen dagen etterpå.

– Det kan være litt vakkert når noen sparker ham litt, som da Calle Halfvarsson bet fra seg i et intervju her om dagen, sier Brink.

Han sikter til Calle Halfvarssons nylige kommentarer om Northugs form i Aftonbladet.

Publisert: